Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Canal de Twitter del Vapor Llonch Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

Apoderament de dones emprenedores i empresàries de Sabadell

Els estudis són clars. El percentatge de dones que es decideixen a emprendre encara es menor que el dels homes. Un cop ho han fet, són més persistents i tenen una menor taxa d´abandonament dels projectes creats.

Davant d´aquesta situació i amb l´esperit de donar suport a l´emprenedoria femenina de la ciutat de Sabadell, neix el projecte “Apoderament en Xarxa: Sabadell dona emprenedora”.

Impulsat per Promoció Econòmica de l´Ajuntament de Sabadell i amb el suport de Diputació de Barcelona, aquest programa té com a objectiu apoderar els perfils femenins emprenedors, intercanviar coneixement, crear xarxa i promoure la presència i la visibilitat de la dona en l’entorn econòmic-empresarial-directiu, com a referència per altres dones emprenedores i com a fórmula per generar noves oportunitats.

Amb aquests objectius es comença a treballar en diferents línies:

  • Mentoring: amb la creació d´un grup de dones mentores, dones directives o empresàries disposades a donar suport en diverses temàtiques inherents als projectes de les emprenedores novelles. Durant el 2021 s´han creat 9 parelles de dones emprenedores que han treballat àmbits tant diversos com la gestió estratègica del negoci, els aspectes comercials o la gestió del temps.
  • Formació: formació a les emprenedores en determinats aspectes on es detecta certa mancança com lideratge, comunicació o accés al finançament.
  • Xarxa relacional: crear xarxa a través de espais de trobada on les dones puguin compartir experiència, coneixement i es propiciïn noves col·laboracions.
  • Creació de referents: donar visibilitat a les dones empresàries i emprenedores per tal de crear aquest referents per a les nenes / noies joves i que integrin amb normalitat la possibilitat d’emprendre en el seu futur.