Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

AYLA PELLICER: “L'Erasmus m'ha ajudat a executar projectes en ambients internacionals"

L’Ayla Pellicer Villena va escollir Dortmund per consolidar i ampliar les fronteres del seu projecte artístic de cooperació i inclusió social, el qual pretén promoure la lliure creació artística i cultural mitjançant l’ús de noves eines i la reutilització de recursos. Ara se sent més valorada. 

AYLA PELLICER

En aquesta entrevista que li hem fet a l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom/a us presentem la seva experiència al programa Erasmus per a joves emprenedors. 

Pots parlar-nos del teu projecte?

RECOLECTA és un projecte de l'associació artística i cultural ILIUM, la qual treballa per construir una plataforma que impulsa i dinamitza els vincles socials a través de la reutilització i aprofitament de recursos, proporcionant noves eines per a la lliure creació artística i cultural mitjançant la cooperació, la inclusió i l'autogestió.

Quina era la teva situació professional abans de començar el programa?

Jo era una treballadora substituta per excedència en una empresa cultural de referència a Barcelona. Era responsable de les activitats artístiques i culturals d'un espai jove de la ciutat de Barcelona.

Quines motivacions et van portar a fer el programa Erasmus?

Gaudia molt d’aquesta feina, però la idea que aquella substitució es pogués convertir fàcilment en una plaça fixa em feia pensar que sent tan jove perdria una pila d'oportunitats, si no volava i veia món, ja que feia temps que volia tenir l'experiència de viure a l'estranger i obrir-me a noves experiències més internacionals. 

Quines activitats estàs portant a terme a l’empresa del teu/de la teva host a Alemanya?

Sobretot, he estat duent a terme projectes de disseny gràfic, disseny de projectes i iniciatives artisticoculturals i de disseny de mobiliari i treball amb fusta, tals com petites exposicions, projectes d'activació de l'espai públic mitjançant la creativitat, també producció d'elements de màrqueting en paper amb sensibilitat ecològica i també en la creació de contingut digital. De vegades, també acompanyament de processos de creació d'agrupacions ciutadanes per a projectes de renaturalització de la ciutat en pro de la biodiversitat. Fins i tot, en algunes ocasions, projectes relacionats amb la recerca sobre paisatge i infraestructures verdes, entre d'altres.

Quines habilitats o coneixements t’està aportant el programa Erasmus?

M'ha ajudat tant a veure com funciona una entitat associativa amb un gran nombre de treballadors i disciplines com també a veure com ha estat el seu procés de desenvolupament des dels seus inicis. A més, m'ha ajudat a detectar quines dinàmiques de treball hauré de preveure i resoldre en la meva futura empresa i descobrir què és important per mi en un ambient de treball, com per exemple dinàmiques de cures i les formes en què es desenvolupa la comunicació assertiva. També m'ha ajudat a veure que  soc capaç d’executar projectes en ambients internacionals i a fer-me entendre, com també sentir-me valorada en projectes específics segons la llibertat d'actuació que se'm permet prendre. He après sobre noves maneres d'organitzar la informació i noves eines de treball a distància. També m'ha ajudat a veure que en el món de les arts i el disseny hi ha diferents maneres de produir projectes, depenent sobretot de la font d'ingressos i dels interessos de l'entitat que beca o finança el projecte.

Quin beneficis creus que la teva estada està aportant al teu/la teva host?

Sobretot, entrenar-se a comunicar-se en anglès ha sigut quelcom que han apreciat molt, ja que ells també veuen que és una mancança en el seu dia a dia en un ambient de treball on tothom és de la mateixa nacionalitat i parla el mateix idioma. D'altra banda, considero que de vegades he pogut aportar punts de vista interessants en estratègies de treball i organització i que han estat útils per al desenvolupament dels seus projectes. Han tingut també dues mans més i un cervell per poder acomplir tasques que possiblement no podrien haver satisfet sense l'ajuda prestada de forma desinteressada.

I quins beneficis has obtingut tu de participar al programa?

L'ajut econòmic que presta el programa per a fer una estada a l'estranger m'ha ajudat molt en el sentit que he pogut gaudir de poder llençar-me a la piscina amb projectes personals, ha alimentat la meva autoconfiança i m'ha aportat referents nous i noves maneres d'entendre la professió.

Com està ajudant el programa en la millora del teu bussiness plan?

M'ha donat el temps i la motivació necessaris per dissenyar projectes que són originals i que poden ser replicats en qualsevol indret del món.  En un principi em mancava tenir idees i espais per pensar en aquest tipus de projectes, ja que les feines que havia realitzat anteriorment solien tenir molt component de relació amb els barris i contextos locals.

Recomanaries el programa a algú que s´ho estigui plantejant? Per què?

Sí, una amiga meva ja està fent el programa, ja que li vaig explicar com era la proposta i quins beneficis em donava durant els primers mesos. Considero que és una experiència molt enriquidora, ja que et permet conèixer per dins organitzacions que et generen interès en altres països i viure l'experiència.

L'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom/a està a disposició dels/de les emprenedors/es que desitgin viure una experiència internacional per al creixement del seu projecte, així com d'aquelles empreses que vulguin acollir-ne un/a. Poseu-vos en contacte amb l'OAEA al correu sbdempresa@ajsabadell.cat o al telèfon 93 745 31 61.

+INFO