Notícies

CAFÈ AVENTURA, III FORUM DE L´EMPRENEDORIA DE SABADELL

El “Cafè Aventura: III Fòrum d’Emprenedoria a Sabadell”, cel.lebrat el 9 de juliol va reunir més de 80 persones a Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta.

Persones emprenedores i responsables d’empresa van tenir l’oportunitat de millorar la seva xarxa de contactes i conèixer altres experiències i professionals que poden resultar clau com a socis per al desenvolupament d’un negoci, a més de trobar possibles inversors o tenir una aproximació a diferents vies de finançament. L’activitat es centrava en projectes i empreses amb no més de tres anys d'activitat amb un potencial clar de creixement.

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch va organitzar aquest acte amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració en aquesta tercera edició de la Xarxa OniOn i Active Development.

L’Alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez durant la jornada va destacar que ”la nostra voluntat és acompanyar i fomentar un teixit empresarial resistent que permeti que la nostra ciutadania visqui millor” a la vegada  va posar èmfasi en el fet que “estem a la regió industrial més important i el Vallès ofereix oportunitats que Sabadell vol liderar de manera conjunta trobant sinèrgies entre empreses, inversors i administració per enfortir el país i millorar la qualitat de vida”

Per la seva banda, el regidor de Nova Economia, Albert Boada va dir  que “en un món globalitzat, hem d’avançar cap a la relocalització. En aquests moments, no podem imaginar que vindran grans inversors sinó requereix un esforç col·lectiu de tothom ja que es tracta d’un moment de canvi social."

En el decurs de la sessió es van dur a terme 15 presentacions, 9 projectes i 6 empreses van tenir l’oportunitat d’explicar els seus objectius i necessitats en un pitch de 3 minuts.

Entre les empreses que varen exposar públicament la seva experiència, la comissió qualificador va escollir  AE Innova com a guanyadora del primer premi a  la Millor Empresa.

AE Innova és una empresa sorgida del departament de microelectrònica de la UAB. L’empresa és capaç a través del seu producte de convertir el calor residual de la gran indústria, de l’àmbit domèstic, del   sector de l’automoció i del sector solar,en energia elèctrica de forma continua, ecològica i amb una necessitat de manteniment molt baixa.

El segon guardó en aquesta categoria el va rebre l’empresa sabadellenca Testamenta, el primer servei totalment especialitzat de tramitació online de testaments a tota Espanya.

Finalment, el tercer lloc fou per Fit and sit dedicada al disseny i venda de roba i complements per persones que van  en cadira de rodes.

En la categoria a Millor Idea de Negoci el primer classificat va ser Airk, especialitzada en disseny de drons amb alta autonomia i més temps de vol, el segon lloc Rivalio, Plataforma per jugar a esports online  i en tercera posició Broadfy, plataforma de periodisme ciutadà que permet monetitzar les fotos i vídeos de noticies.

D´aquesta tercera edició del Cafè Aventura cal destacar la gran qualitat dels projectes i empreses participants.

Empreses com:

Art&seems: Empresa de marca de moda ética i sostenible.

Pymelegal: plataforma cloud, permet a pimes, autònoms i comunitats de propietaris complir amb la LOPD d’una forma àgil i econòmica amb plenes garanties legals.

Delicies Catalanes: Comercialització de productes catalans alimentaris per tot el món a través d'un comerç online.

I projectes com:

Grouapp: Plataforma adreçada a empresaris d´oci nocturn per dur a terme la gestió integral del seu negoci.

Rebuk: Comercialització d'un llibre de records sonors, afegint tecnologia de gravació en fotollibres i llibres clàssics.

La Brava Beer: Fabricació i comercialització de cervesa del territori.

Epi Work: Servei de predicció de conflictes laborals mitjançant una eina on-line, a més de l'adient intervenció mitjançant sessions de coaching personal.

Upper books:editorial d' appbooks, interactius i multimèdia, tant de creació pròpia com per donar solucions a empreses i editorials tradicionals, en la seva conversió del paper al digital

Dot to alopecia: Teràpia per a l'alopècia androgènica basada per mitjà de teràpies avançades

La dotació dels premis de la categoria de Millor Empresa va ser de  1.000  euros pel primer classificat i el 100% de bonificació durant 6 mesos de lloguer d’un despatx compartit (en la modalitat de coworking) en el Centre de Promoció Empresarial de Sabadell o en el Centre d'Empreses Industrials de Can Roqueta. Pel primer, segon i tercer classificat s’oferirà assessorament individual durant 10 hores a càrrec d’experts professionals en les àrees empresarials en les quals presentin major mancança, amb l’objectiu d’accelerar la seva evolució i creixement.

Pel que fa a la dotació dels premis de la categoria de Millor idea de negoci fou  també de  1.000  euros pel primer classificat i el 100 % de bonificació, durant 6 mesos del lloguer d’un despatx compartit (en la modalitat  d’incubació  en el Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta). Pel primer, segon i tercer classificat d’aquesta categoria s’oferirà formació grupal a càrrec d’experts professionals, per reforçar coneixements en diferents àrees estratègiques empresarials, amb l’objectiu d’optimitzar la posada en marxa del projecte, a més d’assessorament individual durant una sessió de 3 hores a càrrec d’experts professionals amb l’objectiu d’aportar dimensió estratègica al projecte.

El programa del Fòrum també va comptar amb un espai de networking amb la presència de representants de diferents ens financers com Banc Santander, Banc Sabadell, EconomistesBAN, Ecrowdinvest, Vanacco i Crowcube, espai en el quel els projectes i resta d´assitents van poder parlar de forma distesa sobre les víes de finançament que tenen al seu abast.

Posteriorment  es va dur a terme una activitat de dinamització empresarial amb empresaris membres de la Xarxa empresarial Onion amb l´objectiu d´ampliar xarxa de contactes als projectes i les empreses.

Passada aquesta tercera edició del Cafè Aventura, podem dir que aquest Fòrum d´emprenedoria es consolida com un dels esdeveniments més reconeguts en el món emprenedor del territori.

organitza

amb el suport:

Imprimeix