Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Ferran Palma: ‘Quatre mesos a Holanda han estat com quatre anys a qualsevol altre lloc’

El Ferran Palma Comas va passar quatre mesos a l’empresa InnosportLab (Eindhoven) posant a prova la seva idea de negoci amb el programa Erasmus. En la seva tornada valora aquesta estada emprenedora a l’estranger.

Pots parlar-nos del teu projecte? 

El primer que cal dir sobre la meva experiència i el meu projecte és que el vaig venir a fer amb un amic, ja que vàrem tenir la sort de trobar dos hosts que treballaven en un ecosistema comú. Primerament, vàrem venir amb la idea de crear una plataforma que permetés als informàtics acabats de graduar preparar-se per les entrevistes tècniques que cal passar per obtenir un lloc de feina. Per fer-ho, volíem crear una plataforma que ajuntés empreses amb talent jove i facilitar així l'entrada dels informàtics al món laboral.

Quina era la teva situació professional abans de començar el programa?

Jo acabava de graduar-me d’una doble titulació en enginyeria informàtica i enginyeria electrònica de telecomunicacions i tenia una feina de mitja jornada en el meu sector, la qual vaig combinar amb el programa durant la meva estada.

Quines motivacions et van portar a fer el programa Erasmus?

Dos factors van ser clau: voler sortir de la meva zona de confort i conèixer una nova cultura i estil de vida i aprendre sobre emprenedoria amb professionals que estiguessin disposats a ensenyar-me els coneixements que havien adquirit al llarg de la seva vida emprenedora.

Quines activitats estàs portant a terme a l’empresa host?

Hem estat treballant en la idea de negoci, ja que el pla era crear un projecte comú entre el meu host i jo i poder tirar endavant aquest nou negoci. Les tasques han estat molt variades: plantejar el producte i iterar sobre el mateix, parlar amb potencials clients, estudiar-ne la viabilitat... Al cap i a la fi, totes les tasques que són necessàries en iniciar un negoci.

Quines habilitats o coneixement t’està aportant el programa Erasmus?

He après moltíssim sobre emprenedoria i sobre totes les dificultats ocultes que hi ha a l’hora de crear i validar una idea de negoci. Són coses que no són òbvies per a qui només ha tingut una idea que li ha semblat bona, ja que no s’hi cau fins que no es fa un pas més enllà i es troba en la situació de voler engegar un negoci i validar-lo.

Quins han estat els beneficis de participar en el programa?

Han estat molts: conèixer el meu host i altra gent amb qui m'he creuat en el camí, aprenentatges sobre emprenedoria que de poques maneres més es poden aconseguir, viure sol en un país que m'és aliè, etc.

Com t’està ajudant el programa a millorar el teu pla de negoci?

El programa m'ha fet adonar de moltes carències que tenia el meu negoci i m'ha ensenyat sobre quin ha de ser l'ordre a seguir en voler crear un negoci, a què cal posar atenció i a què no... I si bé és cert que no continuaré treballant en la idea amb què vaig arribar, sí que m'ha ajudat i ensenyat molt per a la pròxima vegada que vulgui emprendre un nou negoci.

Recomanaries el programa a algú que s’ho estigui plantejant? Per què?

Sens dubte. És una experiència que difícilment es pot fer d'una altra manera i que et permet aprendre moltes coses sobre emprenedoria amb un risc relativament baix. A banda que a mi m'ha aportat moltes coses, no només en la meva faceta emprenedora i empresarial, sinó en l'àmbit personal. Marxo amb la sensació que aquests quatre mesos aquí han estat com quatre anys a qualsevol altre lloc.

Si estàs interessat/da a dur a terme una estada en un país de la UE o a acollir una persona emprenedora estrangera a la teva empresa, pots informar-te'n a l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom/a de Sabadell a l’edifici del Vapor Llonch (ctra. Barcelona, 208 bis). Contacta-hi trucant al 93 745 31 61 o escrivint un correu  a sbdempresa@ajsabadell.cat.

+INFO