Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Coneix les novetats laborals i fiscals per al 2024

El Reial Decret 145/2024, de 6 de febrer, va fixar el salari mínim interprofessional pel 2024. La  quantitat anual aprovada ha estat de 1.134 euros/mensuals per catorze pagues, el que representa un salari anual de 15.876 euros.

L’Ordre PJC/51/2024, de 20 de gener, pel qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat Social, atur, protecció per cessament d’activitat, Fons de Garantia Salarial i formació professional per l’exercici 2024 presenta com a novetats que el percentatge pel concepte de Mecanisme d’Equitat Intergeneracional (MEI) passa a ser del 0,7% (dels que el 0,58% correspon a l’empresa i el 0,12% al treballador). En el cas de l’autònom aquest tant per cent és pel 2024 del 0,7%. 

Cal comentar que aquells autònoms que gaudeixen de la tarifa plana (quota reduïda) aprovada pel Reial Decret llei 13/2022 de 26 de juliol de 2022 i que hagin finalitzat el període de dotze mesos, si el seu rendiment previst ha estat igual o inferior al Salari Mínim Interprofessional aprovat (15.876 euros/anuals), poden sol·licitar la pròrroga d’aquesta quota  per un període de dotze mesos més mitjançant aquest enllaç

Aquesta sol·licitud s’ha de realitzar amb identificació digital ihaurà d'acompanyar-se d'una declaració relativa que els rendiments econòmics nets que es preveuen obtenir seran inferiors al salari mínim interprofessional vigent durant els anys naturals en què s'apliqui la quota reduïda.

Es produeix un increment a la base de cotització màxima que serà ara de 4.720,50 euros/mensuals.

A partir de l’1 de gener de 2024, és obligatori donar d’alta i cotitzar respectes als becaris de grau, màster i doctorat, així com els alumnes en formació professional que realitzin pràctiques com a becaris, independent de si cobren o no.

NOVETATS PER ALS AUTÒNOMS A LA DECLARACIÓ DE LA RENDA 2024

  • Amb independència dels ingressos assolits, desaparició del mínim per fer la renda. La declaració de renda s’haurà de fer tant sí com no.
  • Com a autònom, deducció de fins a 1.500 € a l'any d’un pla de pensions individual.
  • Deducció per inversió en empreses de nova o recent creació. Si compres accions o participacions d'una empresa de creació recent, se t'aplica una deducció del 50% (amb un límit: 100.000 € anuals).
  • Deduccions per maternitat a les mares autònomes. Són 1.200 € sobre la renda, que es poden ampliar a 1.000 € per despeses de guarderia.