Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Ajuts per a l’impuls de l’economia circular als sectors del tèxtil i la moda i del plàstic

S’han publicat les bases reguladores dels ajuts per a l’impuls de l’economia circular als sectors del tèxtil i la moda i del plàstic. Aquests ajuts s'emmarquen en el PERTE d’Economia Circular. 

Els ajuts es troben emmarcats en la inversió 5 del component 12 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que fa referència al “Règim de subvencions de suport a l’economia circular” i tenen com a finalitat fomentar la sostenibilitat i la circularitat dels processos industrials i empresarials per millorar la competitivitat i innovació del tèxtil i la moda i del plàstic.

Podran obtenir la condició de beneficiaris, sempre que estiguin legal i vàlidament constituïdes i disposin d’un establiment o sucursal a Espanya:

  1. Les persones jurídiques de dret privat amb personalitat jurídica pròpia.
  2. Les entitats d’economia social, sempre que no formin part del sector públic i que formin part del registre corresponent d’entitats d’economia social.
  3. Les agrupacions de les anteriors sempre que en formi part una PIME, start-up o entitat d’economia social (que compleixi els requisits de l’apartat anterior).

En el cas de les agrupacions, tots els membres hauran de complir els requisits que s’estableixen per les entitats beneficiàries.

Seran subvencionables les actuacions que redueixin el consum de matèries primeres verges, redueixin la generació de residus i/o en millorin la gestió, contribuint de forma substancial a la transició cap a una economia circular. Els projectes s’hauran d’emmarcar en alguna de les següents categories:

  1. Recerca i desenvolupament, que inclou els projectes de recerca industrial, desenvolupament experimental i estudis de viabilitat.
  2. Digitalització per a innovar en matèria de processos i organització.
  3. Increment del nivell de protecció mediambiental de l’entitat beneficiaria. Aquestes actuacions recauran sobre materials, productes o residus generats per els pròpies entitats beneficiàries.
  4. Millora de la gestió de residus procedents de tercers. Es podran finançar aquestes actuacions quan, en altres circumstàncies, els residus serien eliminats o tractats de manera menys respectuosa amb el medi ambient. No es podran finançar aquelles inversions que tinguin com a únic efecte augmentar la demanda de materials per al reciclatge sense augmentar la recollida d’aquests materials.

Es podrà subcontractar fins a un 50% de l’activitat subvencionada (fins al 80% en el cas dels projectes emmarcats en la línia de transformació digital de processos).

La quantia de l’ajut serà d’un mínim de 100.000 euros i un màxim de 10 milions d’euros per projecte i entitat, excepte en els casos d’estudis de viabilitat i projectes de digitalització en que l’ajut podrà arribar als 5 milions d’euros. Per als projectes en agrupació cada entitat membre haurà de rebre un mínim de 100.000 euros per projecte.

Es preveu que l’ajut compti amb un pressupost total de 97.500.000 d’euros per a la convocatòria del sector del tèxtil i la moda i de 97.500.000 en el cas del sector del plàstic.

MÉS INFORMACIÓ