Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Sabadell fomenta la transició energètica entre les empreses amb accions de sensibilització

El 31 de gener tindrà lloc la sessió oberta “Jornada per a l'Impuls de la Transició Energètica i la Sostenibilitat industrial a Sabadell”. 

Sabadell impulsa una nova jornada adreçada a empreses per sensibilitzar, informar i donar eines al teixit empresarial per avançar en el camí cap a la competitivitat de la mà de la transició energètica. Amb el títol “Jornada per a l'Impuls de la Transició Energètica i la Sostenibilitat industrial a Sabadell”, es reuniran experts en l’àmbit de la implantació de mesures energètiques, optimització de recursos i instruments de finançament per dur a terme aquesta transició. Es compartiran casos d'èxit de petites i mitjanes empreses del territori perquè serveixin d’inspiració al públic assistent a l’hora d’elaborar el seu propi pla de transició energètica. L’activitat se celebrarà el 31 de gener al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta (Av. de Can Bordoll, 119, Sabadell) de 9 a 13.00h.

La primera part de la jornada comptarà amb la intervenció de l’Institut Català d’Energia, que presentarà quina és la situació actual de la transició energètica a la indústria a Catalunya, quins reptes afronten les empreses en aquest camí i també quines són les oportunitats. Alhora es destacaran els exemples innovadors d’eficiència energètica i d’optimització d’energia a la indústria del territori i s’exposaran models replicables per a petites i mitjanes empreses.

A continuació, consultors experts explicaran quines mesures es poden implantar per optimitzar la despesa i el consum energètic a les empreses i una consultora especialitzada en comunitats locals d’energia donarà una visió general de com s’està avançant en el consum compartit i col·laboratiu a Catalunya, i en concret als polígons, i com es converteix en una oportunitat per a les empreses.

En el tram final de la jornada, el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya exposarà les opcions de finançament més interessants i innovadores per als projectes d’eficiència. I abans del tancament es promourà un espai de debat i interacció amb el públic assistent.

Inscripció oberta

Per a més informació o inscripció es pot consultar la web sabadellempresa.cat.

L’activitat està organitzada per l’Ajuntament de Sabadell i l’Associació d’Empreses i Propietaris de Can Roqueta (AEPCRO), l’Associació de Polígons Industrials Sabadell Sud amb la col·laboració del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Competitivitat industrial

Aquesta jornada s’emmarca en el treball promogut des de Sabadell, que cerca millorar la competitivitat empresarial industrial. Sabadell està impulsant iniciatives en l’àmbit de la sostenibilitat que aporten una millora competitiva a l’empresa. Una d’aquestes accions és la de fomentar mesures d’eficiència energètica als polígons mitjançant l’autoconsum fotovoltaic. Altres accions en la línia del foment de la sostenibilitat són projectes com el de “Simbiosi Industrial, revaloritzem els recursos sobrants” d’economia circular, en marxa des de fa temps de forma col·laborativa entre els ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès i el suport de la Diputació de Barcelona.

Aquestes administracions treballen conjuntament en la difusió i sensibilització del concepte de Transició energètica a les empreses dels Polígons d’Activitat Econòmica dels tres municipis.