Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Ajuts d’actuació integral per a la descarbonització de la indústria manufacturera

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme publica les bases reguladores dels Ajuts d’actuació integral per a la descarbonització de la indústria manufacturera en el marc del PERTE de Descarbonització Industrial.

Aquest ajut permetrà subvencionar projectes d’empreses de la indústria manufacturera que fomentin la descarbonització de la indústria. El pressupost de la convocatòria és de gairebé 1.000.000.000 euros, dels que 499.800.000 seran en forma de subvenció i 500.000.000 en forma de préstec reemborsable.

Aquest ajut va dirigit a societats mercantils privades amb personalitat jurídica pròpia, societats mercantils estatals amb activitat industrial i també agrupacions sense personalitat jurídica pròpia en les quals participin societats mercantils anteriorment esmentades.

Les actuacions subvencionables hauran de comptar amb un projecte únic tractor per a la descarbonització d’una instal·lació industrial principal que haurà d’incloure obligatòriament un Pla d’eficiència energètica i transició ecològica. A més, podrà incloure diversos projectes primaris en base a les següents línies d’actuació: reducció d’emissions directes de la instal·lació, millora substancial de l’eficiència energètica per a l’estalvi d’energia elèctrica, instal·lacions d’energies renovables per a autoconsum i R+D+i per impulsar la descarbonització de la instal·lació.

Cada projecte tractor haurà d'incloure com a mínim un projecte primari en alguna de les dues primeres línies d'actuació i haurà d’assolir una reducció d'emissions, per al mateix nivell de producció, de com a mínim 3.000 tones equivalents de diòxid de carboni o del 30% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle de la instal·lació respecte a la situació anterior al projecte.

Alhora, cada projecte primari haurà d’emmarcar-se en una de les línies d’ajut esmentades a la convocatòria: recerca industrial i desenvolupament experimental, innovació en matèria d’organització i processos, inversió per a la protecció del medi ambient i la descarbonització industrial amb caràcter innovador, inversions en mesures d’estalvi energètic o eficiència energètica amb caràcter innovador, inversions per a la promoció de l’energia procedent de fonts renovables per a l’autoconsum d’energia directament utilitzada per processos industrials, estudis mediambientals o inversions en favor de les PIME que inclourà inversions en actius immaterials i materials destinats al canvi essencial en el procés productiu d’una pime existent.

El pressupost mínim subvencionable és d’un milió d’euros i la quantia màxima de l’ajut dependrà de la línia en què s’emmarqui el projecte primari.

Les sol·licituds es podran presentar des del 24 de gener al 17 d'abril de 2024. 

MÉS INFORMACIÓ