Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Esther Pascuas: 'La persona reemprenedora ha adquirit una empresa consolidada amb tot en marxa'

Esther Pascuas Cristóbal va decidir jubilar-se i als 71 anys va aconseguir-ho cedint el seu negoci TBF MANUFACTURAS PLÁSTICAS de Sabadell, en el qual treballava des de 1989.

Ens pot explicar breument a què es dedica l’empresa que ha cedit recentment?

A la fabricació i injecció de plàstic.

Per què va decidir posar-la a la venda?

Per la jubilació de les persones titulars de l’empresa.

Quin tipus de reemprenedor/a necessitava la seva empresa? Quin perfil era l’idoni?

Una empresa del sector o una persona que tingués experiència dins del sector (un injector).

Quin servei li ha ofert Reempresa? Per què va decidir venir al Centre Reempresa de Catalunya?

S’ha fet recerca de reemprenedors/es potencials i molts matchings, s’ha potenciat que l’empresa estava a la venda, s'ha fet assessorament i acompanyament.  Ho vam veure a la televisió i vam pensar que era una bona opció.

Creu que és important proposar-li a la persona reemprenedora interessada un període de treball en comú per transmetre-li el know-how empresarial?

Considerem que és imprescindible aquest acompanyament al reemprendor. Un dels cedents era la persona a transmetre el coneixement i ha estat tres mesos anant a la nova ubicació social de l’entitat per donar-hi suport. S'ha ocupat de mostrar com fer la instal·lació per a la maquinària, la utilització dels motlles, la posada en marxa de tot, la transmissió dels clients i proveïdors, etc.

Com han estat els processos de matching i les negociacions amb els diferents interessats que ha tingut la seva empresa? Ha estat dificil?

Doncs podem dir que hi ha hagut una mica de tot, en el sentit que hi ha hagut processos de perfils interessants, que eren del sector o que disposaven de força financera per fer la inversió i crear tota la estructura necessària. No hem trobat interessants alguna proposta de persona molt jove, que no tenia capacitat econòmica ni gairebé experiència professional.

En el cas de la persona reemprenedora que ha comprat l’empresa, té coneixement i experiència dins del sector. Ell comptava amb un proveïdor que li feia les injeccions dels gots que venien com a distribuïdor. 

Vostè va crear la seva activitat empresarial i coneix els esforços que suposa la seva posada en marxa. Com valora que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprenedor, estalviant-se així tota la fase de creació? Li hauria agradat a vostè tenir aquest suport?

Tot és molt més fàcil per la persona reemprenedora. Ha adquirit una empresa consolidada, amb clients, proveïdors, experiència i tot absolutament en marxa.

Sí, per nosaltres hauria estat molt positiu haver rebut un suport d’una entitat per poder posar en marxa l’empresa, ja que nosaltres van començar de zero, com a autònoms. Tot aquest assessorament és molt positiu.

Si voleu seguir les passes de l'Esther posant el vostre negoci a la venda o, pel contrari, esteu pensant adquirir-ne un, adreceu-vos e al Punt d'Atenció a l'Empresa i l'Emprenedor/a del Vapor Llonch (ctra. Barcelona 208 bis) o posar-t'hi en contacte per telèfon 93 745 32 62 o correu sbdempresa@ajsabadell.cat.

MÉS INFORMACIÓ