Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Albert Archs: ‘Reempresa genera una relació de confiança en la transmissió empresarial’

Fudosan, SL, una empresa del sector de la construcció ubicada a Sabadell, buscava cedir el testimoni a un/a reemprenedor/a per la jubilació dels seus representants.

Va ser en una Matinal de la Reempresa que es van topar amb l’Albert Archs, que ja tenia una constructora, i els seus interessos van confluir.

  • Nom de la cedent (C): Representat de la societat Fudosan, Maria Lluïsa Andreu Gómez
  • Nom del reemprenedor (R): Representant de la societat Isidre Archs, SL (Archs Constructora), Albert Archs Canals 

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?

(C) Reformes al sector de la construcció, tant dins l’àmbit públic com privat, de caràcter integral (electricitat, fontaneria, calefacció, etc.)

(R) Servei i manteniment d’obres per un entorn públic (sector hospitalari, educatiu, cultural, etc.).

Per què vau decidir posar-la a la venda?

(C) Jubilació dels representants de l’empresa.

Per què us vau decidir a reemprendre una empresa? Què us va fer decidir per aquesta?

(R) Fèiem recerca d’una empresa del sector serveis que fes manteniment, sobretot al món hospitalari, ja que ens resulta molt atractiu. La idea és créixer i crear sinergies entre Fudosan i la nostra constructora que ja funciona des de fa molt anys.

Voleu fer algun canvi o innovació?

(R) Volem reforçar i organitzar l’empresa incrementant la seva estructura productiva, renovar i modernitzar la marca Fudosan i desenvolupar una nova pàgina web. Hem de ser més visibles a les xarxes socials. Ens il·lusiona el projecte i treballarem perquè sigui un referent en el sector.

Tot el personal que hi havia a Fudosan abans de la seva compravenda ha continuat a la plantilla una vegada feta l’adquisició.

Quin és el punt de partida de l’empresa reemprendora?

(R) Som una empresa constructora global que va iniciar la seva activitat fa més de seixanta anys. L’activitat de servei i manteniment que realitza Fudosan ens aporta valor i ens proposa donar un servei més ampli als nostres clients. L’expansió del nostre grup empresarial passa per ampliar i diversificar els nostres serveis.

Quin servei us ha ofert Reempresa?

(C) Fudosan ha rebut un servei integral per part de Reempresa. Es va formar el projecte cedent i a partir d’aquí s’han realitzat reunions de matching fins que a la Matinal de la Reempresa d’aquest any 2023 (al mes de d’abril) vam conèixer els reemprenedors amb els quals finalment hem tancat l’acord de compravenda. S’ha donat suport en l’elaboració dels acords de confidencialitat, la carta de intencions i la supervisió de l’esborrany del contracte de compravenda.

(R) Van conèixer Reempresa a Martorell. Es van mantenir diferents reunions de matching sense èxit, fins que a la trobada de la Matinal vam conèixer la Maria Lluïsa, representant de Fudosan. Reempresa actua per les persones.

Considerem que l’acompanyament és necessari. Reempresa genera una relació de confiança per què la transmissió empresarial es pugui realitzar d’una manera positiva. D’aquesta manera la satisfacció és molt més gran. Humanament hi ha una part que ha de quedar satisfeta.

Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?

(C) L’acompanyament és totalment necessari i hauria de formar part de manera quasi obligatòria dins del procés de negociació. En el nostre cas, la persona que compta amb tot el coneixement humà i tècnic necessari dins de Fudosan hi serà durant tot el temps que estimi oportú i vulgui ser-hi.

Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a una cedent? I un consell per a una reemprenedora?

(C) Que es deixin acompanyar per Reempresa, ja que ofereixen una molt bona guia per evitar els possibles enganys que es puguin dur a terme.

(R) Que es deixin acompanyar. Reempresa amb el seu Marketplace realitza un filtratge, ja que només el fet d’estar dins de la plataforma com a empresa cedent per nosaltres és símbol de garantia a l’hora d'estudiar el projecte. Un acompanyament positiu per obtenir informació dels clients, dels proveïdors i del personal. Nosaltres vam fer recerca de projectes mitjançant empreses privades i no vam aconseguir els nostres objectius.

A l'OAEA de Sabadell donem suport i assessorament tant a negocis cedents com a pesones interessades. Podeu contactar amb el nostre personal tècnic a través del correu electrònic.

Es pot obtenir informació completa de tots els negocis disponibles al cercador de Reempresa. Podeu ampliar informació del programa al web de Reempresa.