Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Sabadell participa en IN4GREEN (programa Urbact), un projecte europeu de transició verda en la indústria

El 20 de setembre es va reunir al Centre de Promoció Empresarial la taula política amb representats de l’Ajuntament de Sabadell i el 21 s’hi van reunir diferents agents del territori.

Jose Costero, consultor expert en matèria de sostenibilitat, va dirigir les dues sessions en què va exposar un projecte que agrupa 10 ciutats europees, cada una de les quals haurà de crear el seu pla d'acció amb propostes per a la transició verda en el sector industrial.

A la primera jornada van assistir-hi la tinenta d’alcaldessa Montserrat González, el tinent d'alcaldessa Eloi Cortés, el regidor Antonio Rodríguez i el gerent de Promoció Econòmica de Sabadell, Josep M. Matencio. La segona va congregar principals agents del territori d’àmbit municipal i supramunicipal: el HUB B30, la Cambra de Comerç de Sabadell, l’Associació d'Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials Sud-oest, Gràcia Nord i Gràcia Sud, l’Associació d’Empreses i Propietaris del PAE Can Roqueta de Sabadell, el Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya, l’Agència de Residus de Catalunya i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB).

IN4GREEN té com a objectiu avançar en matèria de ciutats industrials sostenibles, ajudant les indústries i les àrees industrials de la ciutat en la seva transformació cap a una indústria verda i digital, a través de mesures i actuacions vinculades, en el cas de Sabadell, a la transició energètica, l’economia circular i la green tech.  

L’objectiu de la xarxa IN4GREEN és crear un intercanvi de coneixements i experiències entre els diferents socis i facilitar la participació dels agents més rellevants del territori, per tal de definir els principals reptes i actuacions en matèria de sostenibilitat a les zones industrials de Sabadell. L’objectiu final serà elaborar un Action Plan o full de ruta amb accions a curt, mig i llarg termini.

El projecte té una durada de 2 anys i mig (2023-2025), del juny del 2023 al desembre del 2025, i està format per 10 socis europeus, liderats per la ciutat asturiana d’Avilés.