Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

El Fòrum de Tecnologies i Innovació celebra el seu desè aniversari amb aforament complet

La 10a edició del Fòrum de Tecnologies i Innovació va tenir lloc el 21 de juny al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta (Av. de Can Bordoll, 119, Sabadell), amb 120 participants i 132 reunions entre empreses i centres de recerca.

Per desè any es celebra aquest acte amb el doble objectiu de promoure i dinamitzar les relacions entre empreses i centres tecnològics i de recerca, així com donar a conèixer projectes innovadors i amb un alt component tecnològic. Aquest any, a més, s’ha fet una retrospectiva dels 10 anys de camí i de l’aplicació de les tecnologies en les que s’ha anat centrant el Fòrum.

L’activitat s’ha iniciat a les 9:30 h amb la benvinguda institucional a càrrec de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés i el rector de la UAB, Javier Lafuente.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha destacat, adreçant-se a l’àmbit empresarial, que “som una ciutat, una comarca on l’empresa i la indústria són fonamentals. Els que creeu ocupació sou el teixit empresarial i nosaltres el que hem de fer és donar facilitats i crear les sinèrgies i espais perquè pugueu desenvolupar activitat econòmica”.

Una d’aquestes accions seria el Fòrum, tal com ha explicat Farrés, “per tal de guanyar competitivitat”.

L’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, ha qualificat el fòrum com “un punt de trobada, d’innovació, competitivitat i cooperació per aconseguir el creixement sostenible i desenvolupament de teixits industrials forts”.

Per la seva part, el rector de la UAB, Javier Lafuente, ha apuntat que “l’única manera de poder avançar és tenir a l’abast tecnologies i capacitat d’adaptar-nos a les noves tendències” i, en aquest sentit, ha apuntat a la idoneïtat d’una jornada com el fòrum per afavorir aquest camí.

A continuació, ha tingut lloc la conferència”10 anys de revolució tecnològica” a càrrec de Sergi Artigas, director general d’Estratègia en Innovació al Centre Tecnològic Leitat, i Carles Miranda, mànager d’Indústria 4.0 i Economia Circular d’Acció, i una taula rodona amb Juan José Coronado, director general de Vico Systems, i Anna Garriga, responsable de Persones a ATP Engineering&Packaging.

Les empreses juntament amb les entitats del món tecnològic i del coneixement tenen l’oportunitat d’intercanviar idees, propostes i coneixement en un entorn distès i informal a l’espai del cafè networking que ha donat pas a un bloc més formal: el Marketplace, on es donen a conèixer les tendències del sector. Un total de 15 participants han tingut la possibilitat de presentar la seva entitat, projecte o oferta de tecnologia durant un màxim de 3 minuts, davant el públic que s’ha connectat.

A les 12:45 h, un cop finalitzades les presentacions, els participants d’empreses, grups de recerca, centres tecnològics i altres professionals tenen l’oportunitat a partir d’una agenda de reunions concertada, de mantenir 6 reunions bilaterals seguides de 12 minuts cadascuna en un format de brokerage que els permet aprofundir en els seus interessos comuns i explorar possibilitats de col·laboració en nous projectes. En total estan previstes 132 reunions bilaterals.

L’activitat està organitzada pels ajuntaments de Sabadell i Barberà del Vallès amb la col·laboració del Parc de Recerca UAB, Leitat i Acció i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Servei Públic de Catalunya. Per a més informació es pot consultar el web. D’altra banda, es poden seguir les novetats del Fòrum a través del compte de Twitter @treballempresa.

El Fòrum, en xifres

En les nou edicions celebrades fins al moment del Fòrum han participat 400 empreses i 120 professionals de la recerca i la investigació. Alhora s’han presentat 144 projectes d’innovació i s’han concertat 1010 entrevistes bilaterals.