Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Exempcions i bonificacions de la taxa de residus per a empreses

L’ordenança fiscal 3.6 reguladora de la Taxa per la prestació dels serveis de prevenció i gestió dels residus municipals i assimilats (Taxa de residus) estableix diverses exempcions i bonificacions.

Com a novetat, aquest 2023 s’ha modificat l’ordenança perquè les empreses no hagin de sol·licitar cada any els beneficis fiscals (exempcions o bonificacions) per la gestió privada dels residus generats en l’exercici de les seves activitats. Per tant, a partir d’aquest any, l’acord concedint l’exempció o la bonificació especifica que el benefici fiscal té efectes el 2023 i els següents exercicis fiscals:

Articles 5è.2 i 6è.2 - Les exempcions i bonificacions mantindran els seus efectes en exercicis successius entre tant el contribuent no manifesti que ha deixat de reunir els requisits establerts per a la seva concessió o així es comprovi pels serveis tècnics municipals.

Coneixes totes les exempcions i bonificacions d’aquesta taxa? Són les següents:

a. Exempció per a les entitats inscrites en el Registre Municipal d’entitats ciutadanes de l’Ajuntament, sempre que els ingressos totals no superin els 100.000 €.

b. Exempció per als titulars d’activitats que acreditin davant de l’Ajuntament que tots els residus que produeixin són gestionats mitjançant un gestor privat autoritzat per l’organisme competent.

c. Exempció per a les escoles concertades que col·laborin amb l’Ajuntament en les campanyes de sensibilització, difusió i foment de la recollida selectiva de residus.

d. Bonificació del 90% per a activitats econòmiques que disposen d’una certificació de gestió ambiental que inclou els residus generats ISO 14000 o EMAS o Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental.

e. Bonificació del 30% per a activitats econòmiques que acreditin haver iniciat un procés per obtenir una certificació de gestió ambiental.

f. Bonificació del 90% per a residents que acreditin la selecció del paper i cartró, el vidre, els envasos, i la selecció i tractament propi de la fracció orgànica.

g. Bonificació del 25% per als subjectes passius no exempts de l’Impost sobre Activitats Econòmiques que tributin per quota municipal.

h. Bonificació del 20% per als subjectes passius titulars d’activitats econòmiques que acreditin la gestió específica d’una fracció selectiva del residu.

i. Bonificació del 30% per als subjectes passius titulars d’activitats econòmiques que acreditin la gestió específica de 2 fraccions selectives del residu.

j. Bonificació del 60% per als subjectes passius titulars d’activitats econòmiques que acreditin la gestió específica de 3 ó més fraccions selectives del residu.

k. Bonificació del 75%, 50% i 25% per a empreses de nova creació.

l. Bonificació del 10% o del 15% per a famílies nombroses de categoria general i especial.

m. Bonificació del 10% o del 15% per a famílies monoparentals de categoria general i especial.

n. Bonificació del 10% per a activitats de comerç al detall adherides al servei de recollida porta a porta.

Termini

Perquè el benefici fiscal sigui efectiu el mateix exercici, cal que la sol·licitud es presenti, com a molt tard, l'últim dia de pagament en període voluntari (del 2 de maig al 5 de juliol de 2023).

Més informació i tramitació