Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Andrea Santín: 'El programa Erasmus t'aporta autonomia, surts de la zona de confort'

L’Andrea Santín Fernández està participant al programa Erasmus for Young Entrepeneurs amb una estada de 3 mesos i mig a Utrecht (Països Baixos), on està desenvolupant el seu projecte empresarial que vincula esport i cultura. 

Aquesta és la seva experiència:

Pots parlar-nos del teu projecte?

El projecte que plantejo és re-GIR, el qual consisteix a recompensar l’activitat física amb descomptes en activitats culturals com ara anar al teatre, al cinema, a sales de concerts, etc. I com ho fem? Donem valor a les passes i/o als quilòmetres i els transformem en punts que anomenem GIRs i aquests en descomptes en entrades o, fins i tot, entrades íntegres. És una manera d’incentivar l’exercici físic, una mobilitat més sostenible i la cultura. 

Quina era la teva situació professional abans de començar el programa?

Just havia acabat el grau en Comunicació Audiovisual a la UAB i ja havia finalitzat tots els convenis de pràctiques.

Quines motivacions et van portar a fer el programa Erasmus?

D’una banda, jo tenia clar que volia marxar a un altre país per continuar desenvolupant-me tant en l’àmbit professional com personal i vaig pensar: quina millor manera que fer-ho amb el programa Erasmus? Ja tenia la idea de negoci, havia estat el meu treball de final de grau i volia portar-ho a un altre nivell. A més, era una manera de no només fer créixer el meu projecte sinó que, també, d'aprendre en una start-up i poder donar suport en les tasques del dia a dia parlant una altra llengua, cosa que també em permetria millorar el meu anglès. 

Quines activitats estàs portant a terme a l’empresa del teu/ de la teva host a Holanda?

Principalment, m’encarrego de donar suport al mercat espanyol en castellà, ja que moltes vegades existeix la barrera idiomàtica. És una manera de ser més pròxim al client. Per tant, estic contactant amb clients potencials del mercat espanyol per explicar-los en què consisteix Vurdere i fent follow-up d’aquestes oportunitats fent servir la plataforma de vendes Apollo. En segon lloc, tradueixo materials corporatius del portuguès al castellà o de l'anglès al castellà, com el lloc web, presentacions, etc. 

Quines habilitats o coneixements t'està aportant el programa Erasmus?

D’una banda, una de les bases principals que, des del meu punt de vista, t’aporta aquest programa és l’autonomia. Amb això em refereixo al fet que surts de la teva zona de confort. No només aprens en l’àmbit del teu projecte, en emprenedoria, etc., sinó que has de saber gestionar els diferents àmbits de la teva vida per poder treure el màxim profit de l’estada: tu t’encarregues de gestionar la teva economia a partir del suport que et dona la UE, a nivell emocional entendre que hi ha moments de tot tipus i saber conduir-los de la millor manera, etc. En definitiva, dels molts aprenentatge que m’enduc, un d’ells és la capacitat d’autogestió i autocontrol. 

Quins beneficis creus que l'estada està aportant al teu/ a la teva host?

Considero que el meu host ha pogut tenir una visió més d’acord amb la realitat del mercat espanyol i l’he ajudat a trencar la barrera idiomàtica, tant en l’esdeveniment de Segòvia com en el dia a dia amb el follow-up dels clients. Gràcies a la meva estada ha aconseguit obrir noves oportunitats en el mercat i ha pogut actualitzar tots els continguts de la seva empresa en castellà, i així millorar la comunicació i replantejar-se com donar a conèixer la seva proposta de valor, ja que cada mercat és diferent. 

I quins han estat per tu els beneficis de participar en el programa?

Alguns dels beneficis del programa són: 

  • Capacitat de viure una experiència 365º, i quan dic 365º em refereixo no només a conèixer l’empresa i viure el dia a dia d’aquesta, sinó que, també, a fer una immersió en la cultura del país on fas l’estada.
  • El suport econòmic que et dona la UE, tot i que no va ser suficient en el meu cas, et dona una gran ajuda i brinda la possibilitat que qualsevol persona, sigui quina sigui la seva situació, pugui gaudir d’aquest programa. 
  • Acompanyament des del minut 1 de la teva organització intermediària, qualsevol cosa pots contactar amb ells directament. 
  • Millora de les teves habilitats lingüístiques i comunicatives.
  • Coneixement de primera mà d’una start-up, els seus inicis i, sobretot, el host et dona consells en base als seus coneixements i experiències. 

Com el programa està ajudant a que milloris el teu bussiness plan?

En el meu cas, el host em va fer plantejar-me diferents qüestions que donaven peu a questionar-me'l. D’aquesta manera, la reflexió i validació constants del business plan fa que milloris constantment, ja que una de les coses més importants que he après a través d’aquest programa i que m’ha ensenyat el host és a mesurar totes les accions que dus a terme, ja que només així podràs saber què és el que funciona i què no. És molt important tenir moltes ganes i empenta perquè no té perquè sortir bé a la primera ni a la segona i no per això no és una bona idea, sinó que has de trobar la manera d’enforcar-ho diferent i, sobretot, validar-ho amb les persones correctes. 

Recomanaries el programa a algú que s'ho estigui plantejant? Per què?

Sense dubte, ho recomanaria al 100% perquè és un programa que et fa créixer com a persona i professional. L'aprenentatge que t’emportes només el pots saber si vius l’experiència, de ben segur que després d’això no et quedaràs indiferent i et preguntes... ho puc tornar a fer?

+INFO