Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Assemblea General d'Eurotowns, la xarxa de ciutats mitjanes europees

Els dies 3 i 4 de novembre va tenir lloc a Manresa l’Assemblea General de la xarxa de ciutats mitjanes europees Eurotowns, de la qual la ciutat de Sabadell és membre.

La trobada va permetre compartir les iniciatives més destacades de cada una de les ciutats membre, així com debatre sobre els principals reptes locals i globals de les ciutats mitjanes a Europa, conjuntament amb els ponents Jon Aguirre (Paisaje Transversal), Sara Hoeflich (UCLG) i Mirea Borrell (Ivàlua).

Durant la jornada es van definir les prioritats i pla de treball de la xarxa per al proper any 2023, així com els eixos estratègics dels diferents grups de treball que l’integren. Es va tractar amb especial interès el rol de les ciutats mitjanes i la seva participació en diferents activitats i projectes europeus, entenent les ciutats mitjanes com a elements claus per garantir la cohesió i resiliència del territori.

La següent trobada interna en el marc de la xarxa Eurotowns va tenir lloc a Barcelona durant el Congrés Smart City Expo (15, 16 i 17 de novembre), en el qual el grup de treball d’Innovació (liderat per les ciutats de Gävle i Sabadell) es va reunir per conèixer diferents iniciatives globals i concretar les properes accions del grup de treball.

Xarxa Eurotowns

La xarxa Eurotowns, amb una trajectòria de més de 30 anys, inclou 20 ciutats mitjanes de 8 països europeus diferents. Totes les ciutats que formen part d’aquesta iniciativa tenen una població d’entre 50.000 i 250.000 habitants. Eurotowns es va crear l’any 1991 amb l’objectiu que les ciutats mitjanes poguessin tenir veu en el trasllat de necessitats i polítiques que afecten la vida econòmica i social d’Europa i poder assegurar que aquest fet quedés reflectit adequadament en el desenvolupament de la legislació europea. D’aquesta manera, la xarxa reforça l’important paper de les ciutats mitjanes en garantir un territori més inclusiu, atractiu i sostenible.