Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Dos nous ajuts a la transició energètica de les empreses: comunitats energètiques i instal·lacions

L'IDAE i el Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demoagráfico han obert dues noves convocatòries d’ajut a la transició energètica en el món de l’empresa.

 

1. CE IMPLEMENTA – SUBVENCIONS PER IMPULSAR LES COMUNITATS ENERGÈTIQUES

S’adreça a persones jurídiques, públiques o privades, legal i vàlidament constituïdes i que tinguin domicili fiscal a Espanya que conformin una comunitat energètica.

Actuacions subvencionables

Projectes pilot singulars de comunitats energètiques. Amb la tercera convocatòria es donarà suport a projectes de petites dimensions (inversió de menys 1M€) i amb la quarta convocatòria a projectes de mitjanes i grans dimensions (amb un pressupost de més de 1M€).

Seran subvencionables els projectes que contemplin actuacions en una o vàries de les àrees d’actuació següents: energies renovables elèctriques, energies renovables tèrmiques, eficiència energètica, mobilitat sostenible i gestió de la demanda.

Quantia

El pressupost destinat a la tercera convocatòria és de 10 M€. El pressupost destinat a la quarta convocatòria és de 30 M€.

Termini

El període de sol·licituds d’ambdues convocatòries comença el 19 de desembre del 2022 i finalitza el 13 de febrer del 2023.

Consulta’n tots els detalls a la pàgina de la convocatòria.

 

2. AJUTS A INSTAL·LACIONS EÒLIQUES, MINICENTRALS HIDROELÈCTRIQUES I PAES D’AEROGENERADORS

S’adreça a empreses amb personalitat jurídica pròpia (micro, petita, mitjana i gran empresa), universitats i centres privats de recerca i desenvolupament, amb personalitat jurídica pròpia, consorcis o agrupacions empresarials de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, amb personalitat jurídica pròpia, al sector públic institucional i a les entitats de dret privat vinculades o dependents de les Administracions Públiques, les Universitats Públiques i els seus centres adscrits amb personalitat jurídica pròpia.

Actuacions subvencionables

S’estableixen 3 programes:

  • Programa 1: Repotenciació d’instal·lacions eòliques, inclosa la incorporació d’emmagatzematge hibridat.
  • Programa 2: Renovació tecnològica i mediambiental de minicentrals hidroelèctriques de fins a 10 MW, inclosa la incorporació d’emmagatzematge hibridat.
  • Programa 3: Instal·lacions innovadores de reciclatges de pales d’aerogeneradors.

Quantia

Pendent de publicació de la convocatòria.

Termini

Pendent de publicació de la convocatòria. Consulta’n tots els detalls a la pàgina de la convocatòria.