Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

"L'Erasmus m’ha permès identificar i planificar els objectius, així com la viabilitat de l’empresa"

El David Mesa va passar quatre mesos a Berlin, on va poder fer créixer el seu projecte de representació i imatge digital, el qual s’ha d’acabar convertint en una empresa. El seu host va ser Lorenzo Sandoval.

Pots parlar-nos del teu projecte?

Es tracta d’una agència de representació de fotògrafs llatins i artistes de la imatge i un taller de revelat i impressions digitals.

Quina era la teva situació professional abans de començar el programa?

Estava treballant a UNO Models Barcelona i feia fotografia editorial i a models.

Quines motivacions et van portar a fer el programa Erasmus?

La meva amiga Daniela López em va parlar del Programa i després que ella l’acabés va crear la seva pròpia empresa. Això em va motivar a crear la meva en un futur pròxim, després del Programa.

Quines activitats estàs portant a terme a l’empresa del teu/de la teva host a Alemanya?

Desenvolupo activitats de màrqueting, organitzo visites i muntatges de galeries. Gestiono el contacte amb els artistes i participants, ajudo en l’organització dels esdeveniments, documento els projectes amb foto i vídeo i ajudo també en les tasques de muntatge.

Quines habilitats o coneixement t’està aportant el programa Erasmus?

He pogut experimentar de manera lúdica i receptiva la forma com pots crear un workshop en què el client pugui apreciar i estudiar el tema a tractar. Això m’influeix i m’inspira en el camp dels workshops sobre fotografia analògica que voldria tractar a la meva futura empresa.

També he conegut diferents artistes locals on cada un porta el seu projecte a aquest espai i tenim l’oportunitat d’exposar-lo i de dialogar. Tenir diferents perspectives d’artistes, des de com van començar sent independents fins a tenir el seu propi espai cultural, és molt positiu. També experimento amb l’escaneig en 3D i manejo drons, activitat sobre la qual influeix el meu treball com a fotògraf i altres temes que vull tractar en la meva futura empresa.

Quins beneficis creus que la estada està aportant al teu/a la teva host?

Tenir suport en el desenvolupament de noves activitats a través del màrqueting llatinoamericà, gestionant nous contactes amb artistes de l’escena artística i documentant amb foto i vídeo el procés creatiu i visual als projectes TIER.
Quins han estat per a tu els beneficis de participar en el programa?

Poder connectar  amb diferents artistes de tot el món i tenir l’experiència de viatjar a un altre país, l’intercanvi de coneixements. I també tenir el suport econòmic mensualment.

Com el programa està ajudant a fer que milloris el teu pla de negoci?

M’està permetent identificar i planificar els objectius, així com la viabilitat de l’empresa. M’ajuda a tenir informació detallada de la identitat del negoci, el funcionament, els costos i el potencial de creixement.

Recomanaries el programa a algú que s’ho estigui plantejant? Per què?

Clar que sí, perquè podràs tenir l’oportunitat de viatjar a un altre país en què podràs connectar amb un altre empresari que tingui majors coneixements en el teu camp i que et guiï en el projecte. Igualment, reps una ajuda econòmica mensual per poder viatjar i realitzar l’intercanvi.

MÉS INFORMACIÓ