Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Oberta convocatòria dels ajuts per a la promoció de les exportacions de les indústries agroalimentàries

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural obre convocatòria dels ajuts de mínimis per a la promoció de les exportacions de les indústries agroalimentàries a Catalunya.

RESUM

El complex agroalimentari a Catalunya té un gran valor estratègic per a l'economia nacional, tant pel que fa a la producció agrària en fresc com a la seva transformació.  L'aposta del sector per la internacionalització i la innovació ha estat un element clau per consolidar el seu posicionament econòmic, que s'ha vist especialment colpit en l'actual context de pandèmia, en ser la catalana una economia tan oberta.

Per recuperar, reorientar, i impulsar las transaccions comercials exteriors, en el nou marc socioeconòmic actual, es considera apropiat destinar recursos per afavorir les actuacions de les empreses cap al mercat exterior, a fi de consolidar quotes de mercat allà on ja són presents i obrir nous mercats allà on apareguin oportunitats.

Per aquest motiu, s’estableixen i regulen ajuts adreçats al foment de les exportacions de les indústries agroalimentàries de Catalunya mitjançant la participació en activitats de formació i promoció comercial exterior que tinguin com a finalitat generar, incrementar o consolidar les expedicions en el sí de la Unió Europea i les exportacions a països tercers.

BENEFICIARIS

Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les empreses que compleixin els requisits següents:

  • Les persones físiques o jurídiques que siguin microempreses i petites o mitjanes empreses (PIME), d'acord amb la definició de PIME inclosa en la Recomanació de la Comissió de la UE de 6 de maig de 2003 (2003/361/CE), i
  • Que realitzin l'activitat de transformació/manipulació i comercialització de productes agroalimentaris a Catalunya.

S'exclouen d'aquesta convocatòria les empreses de dimensió PIME que operin en el sector vitivinícola.

REQUISITS

Consultar-los al punt 3 Requisits i incompatibilitats de l’ANNEX 1 de la ORDRE ACC/45/2022, de 21 de març.

QUANTIA

En terme general els imports dels ajuts i les quanties màximes destinades als ajuts són d'un màxim del 70% de la despesa subvencionable amb una quantia màxima de 10.000,00 euros per persona beneficiària pel nombre total de les despeses realitzades.

DESPESES SUBVENCIONABLES

Les despeses subvencionables seran les relacionades amb les activitats següents en l'àmbit de l'exportació en el període que indiqui la convocatòria corresponent executades i efectivament pagades abans de la presentació de la sol·licitud.

Les condicions i els límits d'aquestes despeses són els que consten en l'annex 2 (ORDRE ACC/45/2022, de 21 de març):

  • Participació en fires i exposicions internacionals
  • Missions comercials directes o inverses
  • Campanyes publicitàries
  • Promocions en punt de venda
  • Presentacions de producte
  • Material divulgatiu i de promoció. Informació i publicitat en revistes especialitzades, receptaris, catàlegs, llibres, Internet, punts de venda, no inclòs en campanyes publicitàries
  • Consultoria, formació i assessorament en l'àmbit de la comercialització internacional agroalimentària (s'exclouen els cursos d'idiomes)
  • Comerç electrònic destinat a l'exportació (pàgines web, catàlegs de productes i preus, venda en línia, etc.).

SOL·LICITUD

El termini de presentació de sol·licituds d'ajuts per a les actuacions subvencionables (que estableix l'apartat 5 de l'annex 1 de l'ordre que aprova les bases reguladores, executades i pagades des del 30 de setembre del 2021 al 30 de setembre 2022) comença el 2 d’abril i  finalitza el 30 de setembre de 2022. La sol·licitud es pot fer a través d'aquest enllaç.

Els ajuts concedits es faran públics en la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya i al web, fent ús dels mitjans electrònics establerts.

BASES

ORDRE ACC/45/2022, de 21 de març

CONVOCATÒRIA

RESOLUCIÓ ACC/904/2022, de 28 de març