Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

“Després de l’Erasmus tinc una visió més realista del que significa emprendre un negoci”

L'Ildefonso va marxar a Brighton (Regne Unit) durant dos mesos per viure una experiència Erasmus i fer evolucionar el seu negoci de lloguer d'equipament esportiu. Ara ens explica si ha complert els seus objectius.

Pots parlar-nos del teu projecte?

El meu projecte consisteix en un negoci de lloguer d'equipament esportiu.

Quina era la teva situació professional abans de començar el programa?

Estava a l’atur.

Quines motivacions et van portar a realitzar el programa Erasmus?

Sempre he tingut inquietud pel món empresarial. Però necessitava tenir-hi un contacte mes directe abans d'emprendre el meu projecte.

Quines activitats has dut a terme en l'empresa del teu host al Regne Unit?

L'activitat principal és la importació i posterior venda de productes d'Espanya. Jo col·laborava en part del procés de compra i en la preparació dels enviments als clients.

Quines habilitats o coneixements t'ha aportat el programa Erasmus?

Gràcies al programa ara tinc mes experiència en aspectes concrets d’un negoci com l'ús de programes informàtics per la facturació o la gestió i optimització de procesos en les tasques de preparació de comandes.

Quins beneficis creus que la teva estada li està aportant al teu host?

Durant la meva estada he compartit amb el meu host el meu coneixement en l’àmbit de comptabilitat, que li ha permès delegar part d’aquestes tasques en mi durant la meva estada. D’altra banda, també he aportat noves idees per a la secció de venda en línea i he ajudat en l’optimizació del procés de preparació de comandes.

Quins beneficis has obtingut de participar al programa?

Poder viure l'experiència de treballar en una empresa estrangera, amb les seves peculiaritats. A més d'aprendre a tractar amb proveïdors del mercat asiàtic i utilitzar plataformes noves per mi com Alibaba.

Com el programa t'està ajudant a que milloris el teu pla de negoci?

El fet de viure l'experiència de prop t'aporta una visió més realista del que siginifica emprendre un negoci.

Recomanaries el programa a algú que s’ho estigui plantejant? Per què?

Sí. Aquesta experiència ha tingut una gran influència en el meu progrés empresarial i personal. He  desenvolupat habilitats del procés d’importació i venda de productes que seran molt útils per al meu futur projecte.

 

Totes les persones interessades en el programa Erasmus poden informar-se'n a l'OAEA, presencialment (amb cita prèvia a la Ctra de Barcelona, 208 bis), trucant al telèfon 93 745 31 61 o escrivint al correu sbdempresa@ajsabadell.cat.