Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Nou projecte d’apoderament de dones emprenedores i empresàries de la ciutat

L’ Ajuntament de Sabadell amb el suport de la Diputació de Barcelona estrena el projecte “Apoderament de dones emprenedores i empresàries de Sabadell” .En la fase inicial d’aquesta activitat es fa una crida a empresàries amb experiència per fer de mentores a emprenedores novelles. Les dones interessades en participar poden enviar un correu electrònic a sbdempresa@ajsabadell.cat

La iniciativa sorgeix  per capgirar les xifres que indiquen que les dones inicien projectes d´emprenedoria tant o més que els homes però no arriben a les fases finals del procés i no acaben constituint el seu negoci. Segons dades de l’any 2018, amb el suport de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a de l’Ajuntament de Sabadell es van crear 106 noves empreses, de les quals 40 tenien com a emprenedora principal a una dona i 66 a un home, tot i que, la  proporció de dones que  van sol·licitar el servei previ a la creació de l’empresa va ser superior a la demanada feta per homes.

Com indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González “el nostre compromís és el foment de la igualtat d’oportunitats per a tothom intentant equilibrar situacions en que determinats col·lectius estan subrepresentats com és aquest cas i per això el nostre suport a les dones amb esperit emprenedor per tal que arribin a materialitzar els seus projectes”.

Aquest programa per donar suport a les dones emprenedores de Sabadell i pal·liar l´alt índex d´abandonament estableix l’acompanyament, formació i creació de xarxa relacional. En la primera fase del projecte es fa una crida a dones directives i empresàries que vulguin compartir la seva experiència amb emprenedores que estan iniciant els seus projectes. Aquest grup de dones empresàries i directives s’establiran com a referents per acompanyar  les dones emprenedores novelles en els seus inicis a nivell estratègic.

Durant tot el projecte es donarà suport per afavorir el desenvolupament competencial de la dona emprenedora novella i es fomentarà l’impuls de projectes entre les dones emprenedores i les empresàries participants  i entre les emprenedores i el teixit empresarial en general.

La primera sessió informativa d’aquets projecte adreçada a dones empresàries s’ha celebrat avui. En la reunió mantinguda s’ha exposat el contingut del projecte. Les dones interessades en participar poden enviar un correu electrònic a sbdempresa@ajsabadell.cat. Durant el febrer es preveu la creació del grup de dones mentores i la primera trobada amb la resta de participants en aquesta activitat.