Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

El secretari general de PIMEC reclama més ajuts directes a empreses en el Webinar de la comunitat Open Industry 4.0

Prop de dues-centes persones van seguir el Webinar per abordar els reptes econòmics de les empreses en l’actualsituació de crisi el passat 16 d’abril

El Webinar sobre “Associacionisme empresarial davant els reptes econòmics i de transformació”, organitzat per la comunitat Open Industry 4.0 en col·laboració amb Pimec es va celebrar el 16 d’abrl.La sessió tenia com a objectiu analitzar l’impacte actual de la Covid-19 al Vallès Occidental. Antoni Cañete, Secretari General de Pimec, va desgranar els efectes que està tenint i els que suposarà aquesta pandèmia per les empreses i autònoms, aportant dades significatives dels darrers estudis fets des de el Observatori de Pimec i presentats fa uns dies, destacant els següents:

  • Catalunya ja ha perdut uns 10.000 milions € d’activitat, uns 1.500 dels quals al Vallès Occidental.
  • Els serveis concentren el 74% de l’impacte econòmic, seguits a molta distància per la indústria, amb un 17%.
  • Sectors amb caigudes dramàtiques són la cultura i les arts amb un 90% de la seva activitat o el comerç amb un 75%.
  • Al Vallès Occidental s’han presentat uns 9.500 expedients d’ERTO, amb uns 83.000 treballadors afectats. És la segona comarca del país en afectació d’ERTO, per darrera del Barcelonès i per davant del Baix Llobregat.
  • Un 75% dels treballadors afectats per ERTO es troben als serveis, u 10% al a construcció i només un 7% a la indústria.

Antoni Cañete ha destacat que la fortalesa vallesana en la indústria permetrà a la comarca sortir abans de la crisi que altres indrets del país. Tot i això, Cañete ha reclamat la necessitat de solucionar la greu necessitat de liquiditat de les empreses provocada per l’aturada de l’activitat. Ha recordat que el 95% de les empreses enquestades per PIMEC han patit caigudes en les seves vendes i un 70% té ja problemes de tresoreria. Cañete ha afirmat que “la liquiditat per a un empresa és com la sang al cos, si es talla l’empresa mor”. El Secretari General de PIMEC ha confirmat que les mesures de suport arriben tard i es realitzen a través dels bancs, quan arreu d’Europa s’han donat ajuts directes a les empreses.

Cañete ha valorat positivament les mesures de molts municipis vallesans per a suspendre tributs i pagar les factures de pimes proveïdores. En aquest sentit ha reclamat modificar la Llei d’Estabilitat Pressupostària per a que els ajuntaments puguin usar els romanents pressupostaris per a estimular la seva economia local. Al conjunt d’Espanya hi ha uns 13.000 milions € dels ajuntaments dipositats als bancs i els quals no es pot legalment disposar. El Secretari General ha informat sobre la tasca divulgativa i de suport a empreses que està fent PIMEC des del 13 de març, amb més de 9.000 consultes ateses a través del telèfon especial 936.061.500. Cañete ha contestat preguntes dels assistents, sobretot centrades en les línies de finançament a pimes i els ajuts a autònoms. Finalment, el Webinar ha conclòs amb una crida a posar en valor l’associacionisme empresarial i a la col·laboració entre entitats públiques i privades en aquests moments difícils.

Open Industry

Aquesta comunitat Open Industry està promoguda pels ajuntaments de Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès, Sabadell, Montcada i Reixac, Rubí i Terrassa i esdevé el punt de trobada digital de les empreses i els professionals de la indústria. La comunitat compta amb les 9 tecnologies de la indústria 4.0: robòtica, eines de simulació 3D, integració de sistemes, internet de les coses, ciber-seguretat, tecnologies en núvol, manufactura additiva, realitat augmentada i big data. Actualment la comunitat compta amb 120 empreses, i més de 1.000 membres.