Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Enric Villarín: "L’Erasmus serà el primer moviment estratègic del vostre futur negoci"

De la mà de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom, l'Enric va escollir Göteborg per fer la primera passa per crear en el futur el seu projecte emprenedor. En aquesta entrevista us presentem la seva experiència Erasmus en temps real. 

Enric Villarín: L’Erasmus serà el primer moviment estratègic del vostre futur negoci

Pots parlar-nos del teu projecte?

El meu projecte d’empresa és una consultora de finançament públic per a petites i mitjanes empreses. De forma molt resumida, el que fem és assessorar el potencial innovatiu dels projectes dels nostres clients i identificar les fonts de finançament públic (en l'àmbit nacional i europeu) que millor s’adapten a les seves necessitats. Un cop hem decidit a quina font sol·licitarem, escrivim una proposta de finançament on s’haurà de demostrar per què necessitem els diners i com els farem servir i la presentem.

Quina era la teva situació professional abans de començar el programa?

Acabava de deixar la meva anterior feina en l’àmbit del màrqueting per dedicar-me totalment a aquesta idea com a autònom.

Quines motivacions et van portar a fer el programa Erasmus?

Els primers mesos d’autònom em vaig adonar de les complexitats d’engegar un negoci de consultor en aquest àmbit i que no tenia les capacitats tècniques i comercials per tal de de mantenir-lo, així que vaig aparcar la idea temporalment. En veure que el mercat laboral espanyol de les consultores tampoc era massa atractiu, vaig decidir posar en marxa el meu pla b i apuntar-me al programa Erasmus per tal de donar una bona empenta a la meva carrera professional.

Quines activitats estàs portant a terme a l’empresa de la teva host a Suècia?

Em tracten com si fos un treballador més. Estic fent tot allò que hauria de fer si fos autònom: contactar amb els clients, escriure propostes de finançament i atendre esdeveniments d’innovació i networking.

Quines habilitats i coneixements t'està aportant el programa Erasmus?

Suècia és un país punter en temes d’innovació, on no solament estic aprenent les habilitats tècniques que requereix ser consultor sinó que també estic ampliant els meus coneixements en gestió d’empresa i creació d’startups. En l'àmbit professional, no només estic aprenent tot el que sentia que em faltava per iniciar el meu negoci, sinó que estic aprofundint molt sobre el mercat nòrdic, que m’era totalment desconegut i té molt potencial. 

I els beneficis de participar en el programa?

Com a persona, he guanyat molta seguretat en mi mateix i estic aprenent els valors necessaris per emprendre una a una vocació d’àmbit internacional, tant dins de l’empresa com en la cerca de clients. El benefici més gran del programa Erasmus és la possibilitat de tenir una experiència professional real i adaptada a les pròpies necessitats. Sempre hi haurà temps per emprendre a casa, però aquest programa ens ofereix una porta d’entrada a l’emprenedoria des d’un punt de vista internacional.

Com el programa està ajudant que milloris el teu bussiness plan?

He après que el meu business plan necessitava moltes capes de pintura. No només m’ha ajudat a redefinir el model de negoci previst, sinó que m’ha donat una visió molt més clara i realista dels meus objectius a curt i llarg termini.

Recomanaries el programa a algú que s'ho estigui plantejant? Per què?

Definitivament, si. És una oportunitat única que té poc ressò, però que realment aporta un gran valor al creixement professional i personal. El meu consell per a aquells que vulgueu aprofitar aquesta oportunitat és que escolliu bé el host i el país, ja que l’Erasmus serà el primer moviment estratègic del vostre futur negoci.

Si estàs interessat/da a dur a terme una estada o a acollir un/a nou/va emprenedor/a estranger/a en la teva empresa, pots informar-te'n a través del personal tècnic de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom/a de Sabadell al Vapor Llonch (ctra. Barcelona, 208 bis). Demana'ns cita prèvia en les nostres oficines, al correu sbdempresa@ajsabadell.cat o al telèfon 93 745 31 61. 

+INFO