Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Èxit al 7è Fòrum de Tecnologies dedicat a la robòtica amb un centenar de participants

El passat 14 de novembre va tenir lloc al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta de Sabadell la 7a edició del Fòrum de les Tecnologies i Innovació, dedicat aquest cop a la robòtica i a l'automatització industrial.

L’esdeveniment va comptar amb un centenar de participants entre empreses i persones del sector i manté així l’objectiu de fomentar i dinamitzar les relacions entre empreses i agents d’innovació (centres tecnològics, grups de recerca, unitats de transferència tecnològica, universitats, etc.) del territori. Des de l’any 2013 és considerat com l’esdeveniment de referència en el teixit industrial del Vallès i continua treballant envers la Indústria 4.0. En aquesta ocasió, va estar centrat en el valor afegit que aporta la robòtica i l'automatització per a la millora dels processos productius de les empreses industrials, una de les nou tecnologies presents a la Indústria 4.0.

Organitzat per l’Ajuntament de Sabadell (Promoció Econòmica de Sabadell, S.L.), els Ajuntaments de Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès i amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, va comptar per a la conferència inaugural de la jornada amb l’empresa de Sabadell VICOSYSTEMS, centrada a aportar solucions de robòtica amb alt valor afegit a la indústria i especialitzada en productes de robòtica col.laborativa, essent distribuïdors de les principals marques del sector com Universal Robots, Robotiq, MIR i Onrobot, entre d’altres. Durant la conferència, l’empresa SOLIDSAFE SL va explicar els paràmetres de seguretat que cal tenir en compte per a la implementació d’una solució de robòtica, i finalment l’empresa local XARI CREIXELL S.L, especialitzada en distribució i fabricació de productes pel patinatge i el hoquei tradicional, que va mostrar com aquesta nova tecnologia aporta solucions de valor afegit en la millora dels processos productius més tradicionals en una empresa familiar de la ciutat.

Amb l’objectiu de promoure la difusió de projectes d’innovació tecnològica 17 empreses van presentar diverses solucions innovadores al Marketplace, com ara Pal Robòtics, Beta Robots, Fyla Làser, Invelon Technologies, Bitmetrics, entre d’altres. I per fomentar la cooperació i els contactes entre les empreses, agents d’innovació i les empreses proveïdores es van programar 110 entrevistes personalitzades per l’espai del Brokerage, en el qual van participar UPC, EURECAT, Grup de Recerca HP4EAS de la UAB, Leitat Technological Center, Misati, S.L, Maccion Lean Solutions, Mir Industrial Robots, Ibermática, Murrelektronik Spain SLU, AIS Vision Systems, entre d’altres participants. 

Podeu consultar més informació sobre el Fòrum de Tecnologies i Innovació a la pàgina web de Promoció Econòmica de Sabadell i al web de l'esdeveniment.