Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Es presenta a Brussel·les l’experiència local del projecte Simbiosi Industrial

Entre el 7 i el 10 d'octubre s'ha celebrat la Setmana Europea de les Regions i Ciutats a Brussel·les, organitzada per la Comissió que duu el mateix nom, i que és la cita anual més important d'aquest tipus.

Sabadell n’és una de les ciutats convidades i com a membre de la xarxa europea Eurotowns ha presentat, aquests dies, el treball que es desenvolupa a la ciutat entorn el projecte Simbiosi industrial.

El públic present a la Setmana Europea de les Regions i Ciutats, en concret a l’espai sobre les ciutats mitjanes com a catalitzadors d’una Europa més verda, ha pogut conèixer el treball que es duu a terme per a què les empreses ubicades a les àrees d’activitat econòmica de Sabadell reaprofitin els seus residus  sobrants. Des de Sabadell conjuntament amb Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès, amb el suport de la Diputació de Barcelona,  es treballa des de fa temps en la difusió i sensibilització del concepte de Simbiosi Industrial.

La presentació ha mostrat com les empreses cooperen entre elles mitjançant l’intercanvi comercial d’excedents, restes de materials, energia o aigua o bé subproductes de l’empresa i compartint actius, logística i experiència. D’aquesta manera, es redueix la generació i volum total de residus i es treu profit d’alguns sobrants, alhora que es generen impactes ambientals i socials positius. Algunes empreses locals ja estan portant a la pràctica accions de simbiosi industrial.

Setmana Europea de les Regions i Ciutats

La Setmana Europea de les Regions i Ciutats és un acte que es celebra cada any a Brussel·les i que al llarg de quatre dies brinda a administracions regionals i locals, experts i representants del món acadèmic la possibilitat de posar en comú bones pràctiques i coneixements especialitzats en matèria de desenvolupament regional i urbà.

Així mateix, és una reconeguda plataforma que permet comunicar a nivell polític sobre l’evolució de la política de cohesió de la UE, ja que sensibilitza als responsables de la presa de decisions sobre la importància de les regions i ciutats en el procés polític de la UE. Aquest esdeveniment congrega a Brussel·les uns 6.000 participants i 600 oradors, tant d'Europa com de fora de les seves fronteres, per participar en un programa conformat per aproximadament 100 sessions de treball, exposicions i actes socials relacionats amb el desenvolupament regional i local. Aquest acte l'organitzen el Comitè Europeu de les Regions i la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea.

Xarxa Eurotowns

La xarxa Eurotowns és una iniciativa que inclou prop de 20 ciutats europees de 7 països diferents. Totes les ciutats que formen part d’aquesta iniciativa tenen una població d’entre 50.000 i 250.000 habitants. De fet, Eurotowns es va crear l’any 1991 per a què ciutats d’aquesta mida poguessin tenir veu en el trasllat de necessitats i temàtiques  que afecten la vida econòmica i social d’Europa i poder assegurar que aquest fet quedés  reflectit adequadament en el desenvolupament de la legislació europea. Sabadell n’és membre i actualment lidera el grup de treball d’Innovació i focalitzat durant els propers 2 anys en l’Economia Circular i la digitalització de les Administracions Públiques.