Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

80 persones del món de l'empresa i de la investigació participen en el 6è Fòrum

El VI Fòrum de Tecnologies i Innovació, dedicat al sector de les tecnologies avançades aplicades a maquinària i packaging, ha tornat a congregar una any més 80 responsables d’empreses, centres tecnològics i de recerca. En el decurs de l’acte celebrat el 15 de novembre es van organitzar 113 reunions de treball. Una vegada més, l'acte va resultar un èxit.

El Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta (Av. de Can Bordoll, 119) va acollir la sisena edició del Fòrum de Tecnologies i Innovació. Per sisè any consecutiu es va celebrar aquest esdeveniment amb l’objectiu principal de promoure i dinamitzar les relacions entre empreses i persones emprenedores que vulguin establir contactes amb centres tecnològics i de recerca, o conèixer projectes innovadors i amb un alt component tecnològic. Una vegada més, l'acte va resultar un èxit i es van fregar els límits de la seva capacitat. Pel que fa a l'assitència, en el conjunt de la jornada es van comptabilitzar 80 persones entre assistents i participants, de les quals 55 procedien d'empreses o eren autònoms/es, 11 procedien de centres tecnològics, de recerca i universitats i 14 eren d'altres tipologies.

En aquesta ocasió, el Fòrum es va centrar en les tecnologies avançades aplicades a maquinària i packaging. Des de l’any 2015, els ajuntaments han treballat per implementar l’estratègia europea d’especialització intel·ligent, que en el cas d’aquesta zona té especialment en compte la massa crítica empresarial vinculada a la maquinària i metall, així com al packaging, i el potencial dels actius vinculats al disseny en productes i processos a la indústria. L'acte es va iniciar amb la benvinguda institucional, a càrrec del gerent de Promció Econòmica de Sabadell, Josep M. Matencio, acompanyat a la taula per Artur Costa de Packaging Cluster i Roger Font d'Eurecat, els quals van obrir un debat en el qual s'aprofundiria en la conferència 'Tecnologies 4.0 aplicades a la indústria: robòtica i impressió 3D', impartida per Óscar Alonso Almirall (IAM3DHUB) i Josep Maria Serra Aragó (STÄUBLI) i moderada per Alex Brossa Enrique (Cluster Packaging). A continuació es va passar al marketplace, l'espai de presentació breu de projectes, en el qual hi va haver 18 presentacions, de les quals 11 procedien d'empreses i autònoms/es i 7 de centres tecnològics, de recerca i universitats.

Finalment, la jornada va donar pas al brokerage, l'espai de relació activa entre participants, al qual es va arribar amb 113 reunions programades o agendades de 38 participants, dels quals 10 procedien de l'àmbit de la investigació (centres tecnològics, de recerca i universitats), 22 d'empreses i 1 de Packaging Cluster. 4 empreses i 1 investigador no es van presentar a les reunions.

La jornada organitzada pels Ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès i va comptar en aquesta ocasió amb la col·laboració de Packaging Cluster i del Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat i el suport de la Diputació de Barcelona.

PODEU ACCEDIR A LES IMATGES DEL FÒRUM EN AQUEST ENLLAÇ