Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Sabadell exposa la col·laboració entre empreses dels polígons per reaprofitar recursos sobrants a l’Smart City Expo & World Congress

Smart City Expo & World Congress

Sabadell és una de les ciutats convidades a l’Smart City Expo & World Congress, el principal esdeveniment internacional sobre smart cities que té lloc entre el 14 al 16 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. En concret, Sabadell presentarà a l’espai d’exposició de la Generalitat de Catalunya a les 11.25 h el projecte economia circular en marxa des de l’any 2014 amb els ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès i el suport de la Diputació de Barcelona.

Aquestes administracions treballen conjuntament en la difusió i sensibilització del concepte de Simbiosi Industrial entre les empreses dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) dels tres municipis. La Simbiosi Industrial respon principalment a la revalorització dels recursos sobrants d’una empresa per a que una altra ho aprofiti. És a dir, es tracta que les empreses cooperin entre elles i mitjançant l’intercanvi de restes de materials, energia o aigua etc. tothom pugui beneficiar-se.

Aquest mètode permet a l’empresa ser més eficient en l’ús dels recursos i reduir els costos dels processos de producció, en tant que redueix la generació de residus i, treu profit d’alguns sobrants. L’Ajuntament de Sabadell, amb el programa de dinamització de polígons d’activitat econòmica, aposta pel foment d’aquest model d’economia circular o col·laborativa aplicada a la indústria.

Triangulum

D’altra banda, en relació amb aquesta cimera, demà dimecres 15 de novembre, a les 4 de la tarda, Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, participarà en una taula rodona sobre el projecte Triangulum, juntament amb representants d’altres ciutats participants, a l’espai d’exposició de la Diputació de Barcelona a l’Smart City Expo & World Congress. Triangulum està finançat pel programa Horitzó 2020 de la Comissió europea dedicat a les experiències urbanes en tres camps: mobilitat, energia i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). 

SMART CITY EXPO WORLD CONGRESS