Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

El Fòrum de les Tecnologies i Innovació aposta per la consolidació de la indústria 4.0

Fòrum de les Tecnologies i Innovació

Aquesta IV edició va posar de manifest la importància de la col·laboració d’empreses, el món de la recerca i la innovació i l’administració pública en l’aplicació de noves tecnologies a la indústria.

Prop d’una norantena de persones procedents del món empresarial i els centres de recerca i tecnològics van assistir a la IV edició d’aquest fòrum que girava al voltant de la indústria 4.0 o indústria intel·ligent., les quals van manifestar un gran interès en els continguts de la jornada que poden aportar modernització i competitivitat a la indústria.

Les noves tecnologies relacionades amb la transformació digital són una aposta al territori del qual forma part la ciutat de Sabadell, amb una llarga tradició industrial.

D’evident actualitat, el territori ha fet una aposta clara pel disseny i les tecnologies aplicades a la indústria om a element de competitivitat. 

En la seva intervenció, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, va indicar que “l’anomenada indústria 4.0 és una continuïtat a aquesta tradició industrial inherent a la ciutat per la qual hem de seguir apostant perquè aquesta tecnologia estigui al servei de la ciutadania”.

A més, l’acte va comptar amb la col·laboració de la casa d'oficis de Producció Multimèdia del Vapor Llonch, seu central de Promoció Econòmica de Sabadell, formada per joves menors de 25 anys que van gravar material audiovisual per a la realització del reportatge. També va participar l’alumnat del curs d’auxiliar d’Hostaleria del programa de Formació i Inserció, els quals van preparar i servir el coffee-break en la que va ser la seva primera experiència real de cara al públic.

La jornada estava organitzada per l’ajuntament de Sabadell, el Parc de Recerca UAB i Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya, amb la col·laboració dels ajuntaments de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès i Sant Quirze del Vallès.

Enguany, l’espai Conferència va obrir la jornada amb una introducció sobre la Indústria 4.0 i un debat de taula rodona que va girar al voltant d’aquest tema i la revolució que representa la transformació digital de la indústria amb la irrupció de noves tecnologies tan disruptives com la intel·ligència artificial, la producció additiva, o la robòtica, entre d’altres.

Més tard, quatre destacats professionals d’empreses tan punteres en la introducció de noves tecnologies en el món industrial com són SEAT, Idneo, Dormity i AyS, van explicar les seves experiències d’innovació i de transformació digital així com les oportunitats i reptes que representen.

quatre destacats professionals d’empreses van explicar les seves experiències d’innovació i de transformació digital

La jornada va continuar amb un Marketplace, presentacions de noves solucions i aplicacions tecnològiques dels àmbits relacionats amb la indústria 4.0 i el Brokerage, rondes d’entrevistes entre empreses, agents d’innovació, centres de recerca i tecnològics, etc.

En el següent enllaç es pot consultar una selecció de presentacions del marketplace.

forum

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals, així com per la Diputació de Barcelona en el marc del projecte “Impuls supralocal a l'emprenedoria i transferència tecnològica de la pime industrial”.

Per a més informació sobre aquesta edició o noves edicions contactar amb sbdempresa@ajsabadell.cat