Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

LA COOPERATIVA, UNA FORMA JURIDICA SOCIALMENT RESPONSABLE

Cada vegada son més les persones que alhora d´empendre el seu negoci es plantejen desde un inici fer-ho d´acord amb els criteris de Responsabilitat Social Empresarial o corporativa. Avui parlem amb els socis de Luika SCCL, una cooperativa recentment creada dins l´àmbit de l´economia social a Sabadell.

LUIKA ofereix serveis en format d’activitats educatives, formatives o de lleure (tallers i activitats d'oci i lleure adaptades, monitoratges, organització d'esdeveniments, prestació d'assessorament a les entitats i lloguer de material), per a grups o entitats que ho sol·licitin, per atendre necessitats específiques d’aquells serveis socials dirigits a persones amb diversitat funcional / discapacitat psíquica.

Parlem amb el Jose Manuel Frias i la Lola Escabias, dos dels quatre socis fundadors, i els preguntem com entenen ells la cooperativa,

La nostra filosofia és que en una cooperativa les forces sumen, ens dona l'oportunitat de treballar amb més perspertives, més visions.   Creiem en l'organització de forma democràtica, amb principis d'igualtat i horizontabilitat.   Tothom s'implica, treballem en equip, no fem comparacions entre nosaltres, perque cada membre integrant de la cooperativa realitza tasques diferents amb una finalitat comuna.

Les persones que en constituït la cooperativa tenim edat molt diferents: 50 anys, 44 anys i 27 anys, i això també està molt bé per que la diferència intergeneratzional ens permet aportar visions diferents, i formes diferents de treballar que sumin.

persones que en constituït la cooperativa

A la cooperativa LUIKA, també tenim present la casuística  solidària per que dintre del nostre projecte, està poder oferir beques a entitats i persones que per manca de recursos no puguin arribar als serveis que nosaltres oferim.

Us heu trobat amb alguna dificultat pel fet d´escollir aquesta forma jurídica?

A nivell de gestions per constituir la cooperativa hem  hagut d'anar a molts organismes administratius  (hisenda, notari, registre de cooperatives, seguretat social).   Pensem que seria ideal comptar per la constitució de la cooperativa d'una finestreta única en la qual en un únic tràmit ho poguéssim fer tot.

D´altra banda, el procés cooperativista a nivell organitzatiu és més lent, ja que per exemple nosaltres fem reunions setmanals per assentar unes bones bases, però el que és conflueix és molt més sòlid.  

Respecte el suport rebut a Promoció Econòmica de Sabadell, us ha estat útil? El recomanarieu a altres persones que estiguin pensant en emprendre?

Primer vam vindre a la sessió informativa que ens va oferir una visió global del serveis que s'ofereixen des de Promoció Econòmica, després hem assistit a diferents formacions com el curs de creació d'empreses, com crear la teva cooperativa, linkedin per emprenedors i fiscalitat per autònoms que han estat molt útils per centrar diversos temes. També hem rebut molt assessorament per part de l´equip tècnic que ens ha dotat de molts recursos i eines per poder dur a terme la creació de la cooperativa.  Recomanem a tota persona que estigui pensant en començar un negoci acudir al Vapor Llonch.

Si estàs pensant en emprendre i/o et cal més informació pots contactar amb l´equip de l´Oficina d´Atenció a l´Empresa i l´autònom al 93.745.31.61 o enviant un correu electrònic a sbdempresa@ajsabadell.cat.