Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental Locals

Què és?

Ajuts destinats a incentivar la realització, de forma individual o col·laborativa, d’activitats de R+D dutes a terme a Catalunya

El programa “Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental Locals” dóna suport a projectes de recerca industrial i desenvolupament experiments, duts a terme de forma individual o mitjançant agrupacions d’empreses (de la mateixa cadena de valor, d’un mateix negoci o que operen sobre un mateix camp de tecnologia).  Són projectes que, pel seu risc, difícilment es durien a terme sense el suport públic.

Condicions de participació:

Els programa contempla la realització d’actuacions amb una R+D diferencial, d’alt impacte al territori i a les empreses catalanes. Haurà de tenir un fort impacte d’internacionalització dels resultats i de la tecnologia, així com d’escalabilitat a convocatòries internacionals de R+D o licitacions internacionals.

Es valorarà la generació de nova ocupació (especialment aquella d’alt nivell de qualificació tècnica) i d’inversions industrials o el manteniment de l’activitat científica i productiva a Catalunya, així com la participació de membres del sistema de Recerca i Innovació de Catalunya.

Les inversions s’han de dur a terme a Catalunya i han de comportar l’obtenció de productes i processos nous o tecnològicament millorats tecnològicament respecte als ja existents.

Finançament

El pressuport mínim global del projecte serà:

-         Projectes presentats de forma individual: 200.000 Euros.

-         Projectes presentats de forma col·laborativa: 500.000 Euros; (mínim 2 empreses i regulades per un acord d’agrupació i on cap de les empreses tingui una participació de més del 70% de la despesa subvencionable elegible per al projecte).

 

Els projectes s'hauran d'iniciar a partir de la data de presentació de la sol·licitud de subvenció i, com a màxim, vuit mesos després d’aquesta data. La durada dels projectes serà de 2 anys des de la data d’inici del mateix.

 

Amb la següent intensitat d’ajut, d’acord amb la normativa comunitària d’ajuts d’estat:

 

Intensitat de l’ajut

Activitats de Recerca Industrial

Activitats de Desenvolupament Experimental

Gran Empresa

50%

25%

Mitjana Empresa

50%

35%

Petita Empresa

50%

45%

L’ajut màxim per projecte serà de:

§         Projectes presentats de forma individual: 125.000€

§         Projectes presentats de forma col.laborativa: 300.000€

Termini de presentació de sol·licituds

11 d’octubre de 2016