Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

LA JORNADA "L´EMPRENEDORIA ALS CENTRES EDUCATIUS" REUNEIX 250 JOVES A FIRA SABADELL

’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch i la regidoria d’Educació en col·laboració amb Fira Sabadell ha desenvolupat avui la jornada L’emprenedoria als centres educatius

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch i la regidoria d’Educació en col·laboració amb Fira Sabadell ha desenvolupat avui la jornada “L’emprenedoria als centres educatius”. 250 alumnes de 7 instituts de la ciutat  han participat en aquesta activitat promoguda amb l’objectiu d’acostar a l’alumnat i professorat i de 3r i 4rt d’ESO i Batxillerat els valors, els hàbits i les capacitats claus vinculades a l’emprenedoria com la creativitat o la innovació.

Durant l’acte conduït per la presentadora de TV3, Elisabet Carnicé el regidor d’Educació, Ramon Burgués ha indicat que “l’emprenedoria, en sentit ampli, és fonamental en aquesta societat del coneixement. La cultura emprenedora cal tenir-la present perquè incrementa la capacitat de treballar en xarxa, l’esforç i les possibilitat d’autonomia personal”. Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica Lluís Monge ha suggerit al públic assistent “contemplar la idea d’emprendre i formar-se en aquest sentit. El nostre paper com a Ajuntament serà estar al vostre costat si teniu ganes de materialitzar la vostra idea de negoci i assessorar-vos per poder passar els obstacles”.

En aquest sentit, algunes de les empreses usuàries dels serveis de suport empresarial del Vapor Llonch també han participat en la jornada d’avui. En concret, s’ha celebrat una taula rodona en la que han intervingut  representants de les empreses Cactus Seny Gràfic, Transports Urbans de Sabadell (TUS), Mixos Agency, Roll’eat i Artinpocket per exposar la seva experiència.

Durant la jornada també s’han presentat els programes d’emprenedoria oferts des de l’Ajuntament de Sabadell. A través de diferents activitats, l’Ajuntament posa a disposició dels centres d’ensenyament recursos i personal expert en la matèria per mostrar  diferents elements relacionats amb la creació d’empreses i les possibilitats de treball autònom i reforçar els valors associats a l’emprenedoria. Des de xerrades sobre sensibilització empresarial a tallers de creativitat o programes integrals per saber com posar en marxa una idea de negoci són algunes de les opcions que el personal docent pot sol·licitar com a suport pedagògic en aquesta matèria.

En els darrers cincs anys prop de 2.400 alumnes de centres d’ensenyament de la ciutat han participat en alguna de les activitats de sensibilització empresarial impartides pel personal de Vapor Llonch amb la col·laboració i implicació del professorat, algunes de les quals estan relacionades amb el programa Ciutat i Escola.

Suport

La jornada “L’emprenedoria als centres educatius” compta amb el suport del projecte europeu ESIMEC.  (Economic Strategies and Innovation in Medium size Cities) que desenvolupava estratègies econòmiques aplicables a les ciutats mitjanes . Aquesta és una xarxa pionera de treball conjunt entre ciutats europees, en el marc del programa URBACT de la Unió Europea. En concret, aquesta xarxa està liderada per la ciutat de Basingstoke and Deane (Anglaterra) i en formen part, a més de Sabadell, el municipi de Gävle (Suècia), Bistrita (Romania) i Debrecen (Hongria). D'aquesta manera Sabadell es converteix en l'única ciutat de l’Estat integrant del projecte.