&

Notícies

S’obre la convocatòria del premi europeu JUMPSTARTERS de suport a l’emprenedoria

S’ha obert fins al dia 15 de març el termini per presentar candidatures al premi de l’European Institute of Innovation and Technology (EIT) JUMPSTARTERS, que té per objectiu facilitar formació en emprenedoria i premiar tres projectes.

Es tracta de 3 projectes emprenedors amb 10.000, 7.000 i 5.000 euros respectivament.  Les propostes poden ser idees de negoci o bé projectes ja iniciats sobre alguna de les següents temàtiques: alimentació, salut (biotecnologia, medtech, salut digital), innoenergy, manufactura, matèries primeres o mobilitat urbana. El premi funciona en quatre fases. La primera és la pròpia inscripció de la proposta. La segona fase són els Joint Business Ideas Bootcamps, que són ‘entrenaments’ de dos dies de durada que tenen per objectiu proporcionar habilitats per desenvolupar una idea de negoci i per presentar-la amb l’objectiu d’aconseguir inversors. La tercera fase són els Local Joint Trainings and Business Plan Competition, en què 15 propostes preseleccionades fan una formació conjunta sobre business model canvas, competitive landscape, go-to-market strategy i creació d’un roadmap. Al final de la formació les propostes desenvolupen un pla d’empresa. La quarta i última fase és el Joint Final Pitching and Awards Ceremony en què se seleccionen 6 propostes que passen a la final i fan la presentació davant del jurat, que en selecciona 3.

El certamen ofereix també suport econòmic per assistir a les formacions. Per més informació es pot consultar aquest enllaç