&


Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Canal de Twitter del Vapor Llonch Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

Notícies

Programa Erasmus: la diferència, al servei de l'emprenedoria

El programa Erasmus per a emprenedors/es és un programa d'intercanvi d'estades empresarials destinat a persones emprenedores i finançat per la Unió Europea. Una persona emprenedora viatgera i una empresa d'acollida formen l'equip. 

Posa en contacte joves emprenedors/es que busquen un enriquiment professional a l'estranger amb empreses d'acollides que busquen també l'enriquiment que aquesta figura els pugui aportar. 

Toño Foraster, HE de Barcelona que té al seu despatx a l’emprenedor italià Danielle Piselli

Visitem en Toño Foraster, HE de Barcelona que té al seu despatx a l’emprenedor italià Danielle Piselli.

En Toño, d´origen basc va crear el seu estudi d´arquitectura ara fa ja 25 anys, en acabar la carrera. Ara l'estudi del Toño, AV62, treballa molt en concursos públics. Concretament, ara treballa en un projecte internacional, del Museu Nacional d’Afganistan. Un concurs en el qual hi va haver 80 propostes de 40 països diferents i que finalment aquest estudi de Barcelona va guanyar. Alhora també treballen per Barcelona d’Infraestructures Municipals, SA (BIMSA), que s'ocupa dels equipaments urbans de l'Ajuntament de Barcelona.

Tenint present que ja has acollit 4 persones emprenedores dins del programa Erasmus, què creus que aporten aquestes persones a la teva empresa?

Cada persona és diferent i t'aporta coses diferents. Hi ha persones que fan una entrada molt tímida i que es van adaptant de manera progressiva, i d'altres de més llançades, a qui no espanta la responsabilitat i es llancen de seguida. En funció d'això cada un/a aporta valors diferents a l'empresa. De tot manera, sí que tots/es tenen uns trets en comú: un perfil alt, un bon grau de coneixement, proactivitat i col·laboració; fins i tot, poden arribar a participar en projectes més grans amb presa de decisions. Aquest és un fet que en aquest programa es dona i en altres no. 

També depèn del país de procedència, ja que els estudis d'arquitectura a Espanya són deiferents dels d'Itàlia o Lituània. 

Per tant, com comencen les persones emprenedores que arriben a la teva empresa?

Comencen en un projecte més petit i sempre acompanyats d'algú del despatx per veure com es desenvolupen. Després veiem cap a on volen anar i a partir d'aquí busquem l'encaix de la persona emprenedora entre els projectes que tenim. 

Recomanaries el programa a altres hosts?

Totalment. Nosaltres estem ficats en alguns programes i l'EYE és el que aporta persones amb un perfil més alt i on clarament es pot establir una molt bona col·laboració. 

En Danielle, que va arribar a l'octubre a l’empresa del Toño i s'hi estarà fins el febrer, s´incorpora a la conversa. Li preguntem en quin projecte està treballant ara mateix.

Un projecte al Qatar, el museu de l'esport. En aquest projecte estic en contacte amb equips d'altres països que porten a terme altres processos del projecte. Això suposa adquirir un coneixement molt ampli d'un projecte internacional que seria impossible sense el programa. 

Creus que tot aquest coneixement et serà útil, per al teu propi projecte, quan tornis al teu país?

Totalment, ja que per mi mateix, a Sardenya, que és una illa petita, hauria estat impossible de participar en un projecte gran i amb col·laboracions internacionals. 

Recomanaries l’experiència a una altra persona emprenedora?

Sí! De fet, m'estic plantejant allargar l'estada fins a 6 mesos. 

Si estàs interessat/da a dur a terme una estada, pots informar-te'n a través del personal tècnic de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom/a de Sabadell al Vapor Llonch (ctra. Barcelona, 208 bis). Pots demanar cita prèvia venint-hi en persona, escrivint al correu sbdempresa@ajsabadell.cat o trucant al telèfon 93 745 31 61.