&

Notícies

El David i la Laura, dos Erasmus locals a Grècia i Alemanya

El David i la Laura són dos joves emprenedors que van recórrer al programa d'intercanvi Erasmus for Young Entrepeneurs per millorar les seves condicions i les de la seva proposta de negoci a través d'una estada a l'estranger. 

A principis de juny, el David va començar la seva estada amb el programa Erasmus a Grècia. Ell és un jove creatiu que té la idea de muntar una organització cultural. En registrar-se al programa a través de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom/a se li va cercar un 'host' (una empresa acollidora) i es va trobar una organització a Grècia que manté una activitat similar a la seva. A Thessalonika hi ha la companyia de teatre al carrer Skias Onar i els vam posar en contacte. En David va començar a parlar amb en Dimitris i van perfilar un pla de treball que durant quatre mesos permetrà a l'emprenedor aprendre a gestionar una entitat cultural i a promocionar-ne els actes.

Mensualment el David ens reporta la seva experiència a Grècia, des de com va a visitar ajuntaments per tal d'organitzar els seus esdeveniements o com programa els assajos d'una orquestra filharmònica que els acompanyarà en les seves funcions de teatre, fins a com redacta dels documents necessaris per a l'execució del projecte.

La Laura és graduada en història de l'art i té ganes de començar el seu negoci relacionat amb l'art i els llibres a Barcelona. Ella va decidir-se per una 'host' de Berlín. Ja fa tres mesos que la Laura està fent la seva estada a la llibreria berlinesa www.bartlebyandcoberlin.com. De la seva estada, explica 'estic aprenent gran quantitat de detalls tècnics sobre la cura i el funcionament d'una llibreria dels quals no era conscient. D'altra banda, també estic guanyant coneixement en l'àmbit literari i editorial tractant amb llibres, clients i la propietària de la llibreria, l'Ana, que és editora experta'. 

El programa Erasmus per a emprenedors/es és un programa d'intercanvi d'estades empresarials destinat a persones emprenedores i finançat per la Unió Europea. Si estàs interessat/da a dur a terme una estada, pots informar-te'n a través del personal tècnic de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom/a de Sabadell al Vapor Llonch (ctra. Barcelona, 208 bis). Pots demanar cita prèvia venint-hi en persona, escrivint al correu sbdempresa@ajsabadell.cat o trucant al telèfon 93 745 31 61.