&

Entrevistes a dones Emprenedores de Sabadell, Marisa Gerardi i el seu projecte FilArt

Seguint amb les entrevistes que estem portant a terme a dones emprenedores de Sabadell hem visitat a la Marisa Gerardi.  La Marisa ja fa un any que va inaugurar el seu projecte, FilArt.

FilArt va néixer amb la idea de crear un negoci de proximitat on es recuperés la tradició de les arts manuals en el tèxtil, oferint als clients/tes un producte personalitzat i únic. Totes les peces que ven la Marisa estan fetes amb teixits artesanals relalitzats en bastidor, crochet, punt i teler.

Marisa, quines han sigut les dificultats en les que t´has trobat a l'hora d'emprendre?

- Doncs, bàsicament a nivell ecònomic ja que emprendre suposa un esforç financer important i per una altra banda a nivell burocràtic ja que hi ha tot un seguit de procediments que cal dur a terme i que d'entrada es desconeixen.

Quina és la situació actual de l'empresa i quins són els reptes de futur més imminents?

- Doncs després d'un any de la nostra inauguració, a FilArt hem aconseguit l'objectiu inicial d´establir una complicitat amb els/les nostres clients/tes i satisfer les seves inquietuds.

De cara a futur i veient l´increment de la demanada dels productes fets a mà, poder incrementar la producció amb la incorporació de mà d´obra especialitzada. També ens estem plantejant obrir la botiga online.

- Emprendre i conciliació és possible?

Avui en dia, decidir emprendre un negoci requereix dedicació al cent per cent, donada la manca de facilitats cap a les persones emprenedores. Malgrat tot això, la passió per al projecte i tenir l´objectiu molt clar són la base i l´estímul per tirar endavant.

Si estàs pensat en emprendre el teu propi projecte no dubtis a contactar-nos a sbdempresa@ajsabadell.cat.

 

 

L'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'autònom/a

L'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom (OAEA) neix l'any a 2009 a Sabadell per donar suport al teixit empresarial del territori i cobrir les necessitats tant de persones emprenedores, com de pimes, o d’empreses de major dimensió ja consolidades en el territori, que tenen necessitats diferents de les que pot tenir una empresa de nova creació.

L’Oficina pretén facilitar i millorar l’assessorament empresarial en aspectes laborals, fiscals, jurídics, comptables, accés a subvencions, expansió del negoci, introducció de la innovació en la gestió o processos de l’empresa i d'altres aspectes de desenvolupament de l'activitat. Així mateix s’assessorarà i facilitarà l’accés a eines per a la internacionalització i s’agilitaran els tràmits per les llicències i permisos per al desenvolupament de l’activitat, establint ponts de diàlegs amb altres entitats  o administracions.

Els mecanismes per articular aquesta oficina passa per la coordinació entre l’Ajuntament de Sabadell, Banc Sabadell, Caixa Sabadell, Cambra de Comerç de Sabadell, CIESC, PIMEC, sindicats CCOO, UGT i USOC.

L’Oficina ubicada físicament al Vapor Llonch parteix del Pacte per a la Millora de l’Ocupació i la Competitivitat validat pel Consell de Ciutat. Amb L’Oficina es reforça i complementa el suport al teixit empresarial del territori que ja està en funcionament per part de l’administració i entitats. En els darrers 5 anys hem assessorat 4.000 persones emprenedores i hem visitat 300 empreses. En els últims 3 anys 40 empreses s'han allotjat en els nostres espais municipals per a empreses.

Entitats i organismes col·laboradors

SOC, ACC10, DIBA, Catalunya Empren, Cambra Comerç, JCI, PRUAB, LEITAT, ESADE CREAPOLIS, Ara COOP, ACTE, ASCA, ASCAMM, BANC, CTAC, ESDI, ISP, LA CAIXA, SECOT, XARXA ONION, ROTARY CLUB, CECOT, PIMEC, CIESC, UAB.