&

Nou projecte a favor de l'Esclerosi Múltiple dins el Programa Erasmus per a Joves Emprenedors/es

Aquesta setmana hem visitat la Marta i la Maria. Ambdúes participen en el programa Erasmus per a Joves emprenedors/es

El programa Erasmus afavoreix estades de persones emprenedores novelles a empreses de persones emprenedores consolidades de la resta de països de la UE amb la finalitat de millorar les seves habilitats emprenedores. Durant l'estada, que pot tenir una durada d'entre 1 i 6 mesos, la persona emprenedora percep un ajut econòmic per part de la UE.

La Maria és una emprenedora novella que té la idea d'importar d'Holanda un esdeveniment esportiu que té com a objectiu recaptar fons per donar suport i visibilitat a la investigació de l’Esclerosi Múltiple.

La implicació de la Maria amb aquesta malaltia sorgeix quan un familiar molt proper va ser diagnosticat d´esclerosi múltiple, va ser aleshores, que va entrar en contacte per primera vegada amb aquesta malaltia.

A Holanda se celebra anualment un esdeveniment esportiu de caràcter festiu anomenat ArenaMoves, amb l´objectiu de recaptar fons per la investigació d’aquesta malaltia, cada any s’han aconseguit complir diferents objectius. Amb la idea de portar aquest esdeveniment a Barcelona, la Maria va contactar amb la Marta, una host de Barcelona que és fundadora de l'empresa d´organització d´esdeveniments aktes.

La Marta s'ha implicat en el projecte de la Maria i actualment totes dues hi treballen plegades. Objectiu final és celebrar el "Barcelona Es Mou" el juny de 2018, celebrant conjuntament el dia mundial de l’Esclerosi Múltiple.

L’acte principal del "Barcelona Es Mou" és la realització d'un recorregut simbòlic que tracta de pujar i baixar graons en solidaritat amb les persones afectades d'EM. Hi hauran més activitats programades com són:

  • Entrenaments gratuïts en directe.
  • Reptes superats de persones amb EM.
  • Música en directe.
  • Tallers de Risoteràpia.
  • Festa de tancament amb DJ Internacional.

Serà una festa per tots els públics, i els nens i nenes també tenen activitats per passar un dia fantàstic.

L’objectiu final de l’acte, és donar els beneficis nets a un projecte d'investigació, que serà conjuntament escollit amb la Fundació GAEM de Barcelona.

Així doncs, en aquesta visita hem pogut palpar com realment el programa Erasmus fa néixer projectes emprenedors. Si vols formar part del programa pots escriure a sbdempresa@ajsabadell.cat i contactarem amb tu!

 

 

L'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'autònom/a

L'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom (OAEA) neix l'any a 2009 a Sabadell per donar suport al teixit empresarial del territori i cobrir les necessitats tant de persones emprenedores, com de pimes, o d’empreses de major dimensió ja consolidades en el territori, que tenen necessitats diferents de les que pot tenir una empresa de nova creació.

L’Oficina pretén facilitar i millorar l’assessorament empresarial en aspectes laborals, fiscals, jurídics, comptables, accés a subvencions, expansió del negoci, introducció de la innovació en la gestió o processos de l’empresa i d'altres aspectes de desenvolupament de l'activitat. Així mateix s’assessorarà i facilitarà l’accés a eines per a la internacionalització i s’agilitaran els tràmits per les llicències i permisos per al desenvolupament de l’activitat, establint ponts de diàlegs amb altres entitats  o administracions.

Els mecanismes per articular aquesta oficina passa per la coordinació entre l’Ajuntament de Sabadell, Banc Sabadell, Caixa Sabadell, Cambra de Comerç de Sabadell, CIESC, PIMEC, sindicats CCOO, UGT i USOC.

L’Oficina ubicada físicament al Vapor Llonch parteix del Pacte per a la Millora de l’Ocupació i la Competitivitat validat pel Consell de Ciutat. Amb L’Oficina es reforça i complementa el suport al teixit empresarial del territori que ja està en funcionament per part de l’administració i entitats. En els darrers 5 anys hem assessorat 4.000 persones emprenedores i hem visitat 300 empreses. En els últims 3 anys 40 empreses s'han allotjat en els nostres espais municipals per a empreses.

Entitats i organismes col·laboradors

SOC, ACC10, DIBA, Catalunya Empren, Cambra Comerç, JCI, PRUAB, LEITAT, ESADE CREAPOLIS, Ara COOP, ACTE, ASCA, ASCAMM, BANC, CTAC, ESDI, ISP, LA CAIXA, SECOT, XARXA ONION, ROTARY CLUB, CECOT, PIMEC, CIESC, UAB.