&

Jornada Cooperatèxtil - Les microoempreses tèxtils: claus per a la competitivitat, la internacionalització i la innovació

Cooperatextil és una iniciativa impulsada pel TECNOCAMPUS- Ajuntament de Mataró, l'Ajuntament de Sabadell i l’Ajuntament de Manresa, amb el suport de l'Associació d'Empresaris de Gèneres de punt de Mataró i comarca (ASEGEMA) i el Gremi de Fabricants de Sabadell.

Aquesta plataforma pretén donar solucions en l’àmbit de la fabricació tèxtil. Aquesta sessió està enfocada a explicar la importància en la internacionalització i la innovació per a les Pimes i Microempreses del sector tèxtil, tot reforçat amb les intervencions de tres empreses que explicaran la seves experiència.

PROGRAMA

13:00h  Benvinguda Sr. Blai Costa i Creus, President del Gremi de Fabricants de Sabadell

13:05h  Inauguració Jornada Sr. Eduard Navarro i García, Regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell Sra. Roser Moré, Secretaria General d’ASEGEMA

13:15h  “La importància de la internacionalització i la innovació per a les microempreses tèxtils” Sra. Marta Castells, Secretària General del Consejo Intertextil Español i Directora del Centre d’Informació Tèxtil i de la Confecció Sra. Mònica Olmos, Responsable de l’àrea d’Innovació i Programes Europeus de la Confederación de la Industria Tèxtil-Texfor

13:45h  La internacionalització. Sr. Francesc Sola Consulting BCN

14:30h  Dinar ofert pel Gremi de Fabricants de Sabadell

15:00h  Intervenció de l’empresa Organic Cotton Colours, SL A càrrec del Sr. Santi Mallorquí

15:20h  Intervenció de l’empresa Fitlene, SL A càrrec de (pendent de confirmar)

15:40h  Intervenció de l’Estudi Drapets A càrrec de (pendent de confirmar) Modera: Sra. Núria Aymerich. Secretaria General del Gremi de Fabricants de Sabadell

15:00h  Precs i Preguntes

16:10h Cloenda Sra. Núria Aymerich, Secretària General del Gremi de Fabricants de Sabadell

INSCRIPCIONS

NOTA DE PREMSA

WEB COOPERATÈXTIL

WEB TEX4FUTURE

L'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'autònom/a

L'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom (OAEA) neix l'any a 2009 a Sabadell per donar suport al teixit empresarial del territori i cobrir les necessitats tant de persones emprenedores, com de pimes, o d’empreses de major dimensió ja consolidades en el territori, que tenen necessitats diferents de les que pot tenir una empresa de nova creació.

L’Oficina pretén facilitar i millorar l’assessorament empresarial en aspectes laborals, fiscals, jurídics, comptables, accés a subvencions, expansió del negoci, introducció de la innovació en la gestió o processos de l’empresa i d'altres aspectes de desenvolupament de l'activitat. Així mateix s’assessorarà i facilitarà l’accés a eines per a la internacionalització i s’agilitaran els tràmits per les llicències i permisos per al desenvolupament de l’activitat, establint ponts de diàlegs amb altres entitats  o administracions.

Els mecanismes per articular aquesta oficina passa per la coordinació entre l’Ajuntament de Sabadell, Banc Sabadell, Caixa Sabadell, Cambra de Comerç de Sabadell, CIESC, PIMEC, sindicats CCOO, UGT i USOC.

L’Oficina ubicada físicament al Vapor Llonch parteix del Pacte per a la Millora de l’Ocupació i la Competitivitat validat pel Consell de Ciutat. Amb L’Oficina es reforça i complementa el suport al teixit empresarial del territori que ja està en funcionament per part de l’administració i entitats. En els darrers 5 anys hem assessorat 4.000 persones emprenedores i hem visitat 300 empreses. En els últims 3 anys 40 empreses s'han allotjat en els nostres espais municipals per a empreses.

Entitats i organismes col·laboradors

SOC, ACC10, DIBA, Catalunya Empren, Cambra Comerç, JCI, PRUAB, LEITAT, ESADE CREAPOLIS, Ara COOP, ACTE, ASCA, ASCAMM, BANC, CTAC, ESDI, ISP, LA CAIXA, SECOT, XARXA ONION, ROTARY CLUB, CECOT, PIMEC, CIESC, UAB.