&

Sabadell exposa a Barcelona la seva experiència en el projecte GEN–Y-City d’atracció i retenció de jove talent emprenedor

L’Ajuntament de Sabadell, com a integrant del projecte ‘GEN-Y City’ de xarxa URBACT, ha presentat aquesta setmana la seva experiència en el marc de la Jornada informativa URBACT: la convocatòria de xarxes de transferència de bones pràctiques organitzada per l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona.

GEN-Y City és una xarxa d’intercanvi de bones pràctiques formada per, entre d’altres, les ciutats de Bolonya (Itàlia), Coimbra (Portugal), Nantes (França), Wolverhampton (Regne Unit) o Kristiansand (Noruega), amb el lideratge de la ciutat de Poznan (Polònia). L’objectiu de la xarxa és compartir experiències pel que fa a l’atracció de jove talent emprenedor (del que es coneix com a ‘generació Y’, és a dir, menors de 35 anys) i, alhora, ha de servir com a element inspirador per dissenyar actuacions al territori que permetin reforçar la capacitat per retenir talent a la ciutat.

En el marc del projecte GEN-Y City la propera trobada de la xarxa es durà a terme a Kristiansand (Noruega) els dies 9 i 10 de novembre. El programa que es preveu desenvolupar en aquesta nova cita se centrará, entre d’altres aspectes, en la generació Y i les empreses de l’àmbit cultural i tecnològic i en la dinamització dels centres de les ciutats.

GEN-Y-City ha estat només un dels projectes exposats en el marc de la jornada celebrada el passat 24 d’octubre i que va reunir a Barcelona diferents municipis que participen en projectes finançats pel programa URBACT. Durant la jornada es va presentar també la nova convocatòria de subvenvions per a xarxes de transferència de bones pràctiques. URBACT és un programa europeu de cooperació territorial dedicat exclusivament als ens locals, que té per objectiu impulsar l’intercanvi de coneixement i bones pràctiques en l’àmbit del desenvolupament urbà sostenible.

+ INFO SOBRE LA JORNADA

L'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'autònom/a

L'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom (OAEA) neix l'any a 2009 a Sabadell per donar suport al teixit empresarial del territori i cobrir les necessitats tant de persones emprenedores, com de pimes, o d’empreses de major dimensió ja consolidades en el territori, que tenen necessitats diferents de les que pot tenir una empresa de nova creació.

L’Oficina pretén facilitar i millorar l’assessorament empresarial en aspectes laborals, fiscals, jurídics, comptables, accés a subvencions, expansió del negoci, introducció de la innovació en la gestió o processos de l’empresa i d'altres aspectes de desenvolupament de l'activitat. Així mateix s’assessorarà i facilitarà l’accés a eines per a la internacionalització i s’agilitaran els tràmits per les llicències i permisos per al desenvolupament de l’activitat, establint ponts de diàlegs amb altres entitats  o administracions.

Els mecanismes per articular aquesta oficina passa per la coordinació entre l’Ajuntament de Sabadell, Banc Sabadell, Caixa Sabadell, Cambra de Comerç de Sabadell, CIESC, PIMEC, sindicats CCOO, UGT i USOC.

L’Oficina ubicada físicament al Vapor Llonch parteix del Pacte per a la Millora de l’Ocupació i la Competitivitat validat pel Consell de Ciutat. Amb L’Oficina es reforça i complementa el suport al teixit empresarial del territori que ja està en funcionament per part de l’administració i entitats. En els darrers 5 anys hem assessorat 4.000 persones emprenedores i hem visitat 300 empreses. En els últims 3 anys 40 empreses s'han allotjat en els nostres espais municipals per a empreses.

Entitats i organismes col·laboradors

SOC, ACC10, DIBA, Catalunya Empren, Cambra Comerç, JCI, PRUAB, LEITAT, ESADE CREAPOLIS, Ara COOP, ACTE, ASCA, ASCAMM, BANC, CTAC, ESDI, ISP, LA CAIXA, SECOT, XARXA ONION, ROTARY CLUB, CECOT, PIMEC, CIESC, UAB.