&

Industria

 

Sabadell és actualment la co-capital de la comarca del Vallès Occidental, juntament amb Terrassa. El municipi es troba situat al centre de la comarca, al costat del Riu Ripoll. Amb una població de 203.969 habitants, és el cinquè municipi de Catalunya en número d'habitants.

A Sabadell hi ha set polígons d'activitat econòmica: Polígon Can Roqueta, Polígon Sud-Oest, Parc Industrial del Ripoll, Can Feu, Gràcia Nord i Gràcia Sud i Sabadell Parc Empresarial.

Tot i que Sabadell ha estat històricament, una ciutat industrial, actualment compta amb un alt grau de dinamisme d'activitat econòmica amb diversificació de sectors econòmics amb una transformació cap a la terciarització.

Addicionalment, la ciutat compta amb elements clau que aporten una clara complementarietat i posen en valor els polígons: vies d'accés ràpid (existents i en projecte), transport públic i un aeròdrom són factors diferencials en el funcionament i l’atracció d’empreses als polígons. 

A continuació es detallen les característiques principals de les zones d’activitat econòmica així com les infraestructures i serveis disponibles:

-   Polígon Industrial Can Roqueta
-   Polígon Sud-Oest
-   Parc Industrial Riu Ripoll
-   Gràcia Nord
-   Gràcia Sud
-   Polígon Industrial Can Feu
-   Sabadell Parc Empresarial

 

 

 

 

 

 

 

 

Imagen 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imagen 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

L'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'autònom/a

L'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom (OAEA) neix l'any a 2009 a Sabadell per donar suport al teixit empresarial del territori i cobrir les necessitats tant de persones emprenedores, com de pimes, o d’empreses de major dimensió ja consolidades en el territori, que tenen necessitats diferents de les que pot tenir una empresa de nova creació.

L’Oficina pretén facilitar i millorar l’assessorament empresarial en aspectes laborals, fiscals, jurídics, comptables, accés a subvencions, expansió del negoci, introducció de la innovació en la gestió o processos de l’empresa i d'altres aspectes de desenvolupament de l'activitat. Així mateix s’assessorarà i facilitarà l’accés a eines per a la internacionalització i s’agilitaran els tràmits per les llicències i permisos per al desenvolupament de l’activitat, establint ponts de diàlegs amb altres entitats  o administracions.

Els mecanismes per articular aquesta oficina passa per la coordinació entre l’Ajuntament de Sabadell, Banc Sabadell, Caixa Sabadell, Cambra de Comerç de Sabadell, CIESC, PIMEC, sindicats CCOO, UGT i USOC.

L’Oficina ubicada físicament al Vapor Llonch parteix del Pacte per a la Millora de l’Ocupació i la Competitivitat validat pel Consell de Ciutat. Amb L’Oficina es reforça i complementa el suport al teixit empresarial del territori que ja està en funcionament per part de l’administració i entitats. En els darrers 5 anys hem assessorat 4.000 persones emprenedores i hem visitat 300 empreses. En els últims 3 anys 40 empreses s'han allotjat en els nostres espais municipals per a empreses.

Entitats i organismes col·laboradors

SOC, ACC10, DIBA, Catalunya Empren, Cambra Comerç, JCI, PRUAB, LEITAT, ESADE CREAPOLIS, Ara COOP, ACTE, ASCA, ASCAMM, BANC, CTAC, ESDI, ISP, LA CAIXA, SECOT, XARXA ONION, ROTARY CLUB, CECOT, PIMEC, CIESC, UAB.